Totul despre lanugo sau părul de pe corpul copiilor la naștere | Demamici.ro

Nu mai este un secret faptul că, la naștere, corpul copilului este acoperit de păr care poartă numele de lanugo, având un rol important pentru noul născut.

Uneori, copiii se nasc cu mai mult păr pe corp decât ne așteptăm, iar asta ne poate surprinde.

Acest păr pufos de pe corp este numit lanugo.

Lanugo este important și pentru că reglează temperatura copilului în uter și se formează prin foliculii de păr fetal în timpul celui de-al doilea trimestru, menținând copilul cald în pântecele mamei.

De obicei, părul cade în primele câteva săptămâni și este înlocuit cu părul vellus, care este mai fin și mai greu de văzut. Fenomenul de cadere a parului este absolut normal si este cunoscut sub numele de telogen effluvium.

Imediat după naștere există o scădere a nivelului de hormoni, aceasta fiind cauza pierderii părului la nou-născuti. Cu acelasi fenomen se confrunta si mamele. La scurt timp dupa ce-si aduc pe lume copiii, femeile se confrunta cu o cadere masiva a parului.

Culoarea și textura părului bebelușului este diferita in primele luni de viata. Se pare ca lanugo ajută la menținerea temperaturii corporale a copilului. Acest lucru este cu atat mai important cu cat copilul vine pe lume inainte de termen, cand micutii nu au prea multe depozite de grăsimi.

În plus, lanugo ajută și la facilitarea trecerii ușoare prin cervix la momentul nașterii și evită orice deteriorare provocată de lichidul amniotic.

Trucuri pentru eliminarea părului

  • Aplicați ulei de măsline natural, de calitate, pe corpul bebelușului și masați ușor de două ori pe zi.
  • O altă modalitate este utilizarea unei paste de făină de gram, turmeric și lapte pentru a masa copilul înainte de baie.
  • O rețetă bună de masaj include, de asemenea, o pastă de linte și migdale bine amestecate cu lapte.
  • În afară de a ajuta la îndepărtarea părului corpului, un masaj va ajuta copilul. El ar trebui să fie foarte delicat, deoarece pielea bebelușului este sensibilă și delicată.

Cand trebuie sa va ingrijorati

  • Atunci când bebelușul are hiperplazie adrenală congenitală (CAH), producția de hormoni este afectata. Acest lucru poate duce la o secreție mai ridicată a hormonului masculin care provoacă o creștere excesivă a părului.
Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni