Mămici și tătici celebri

Tily Niculae, despre durerea pierderii celor 3 sarcini: „O mamă este mamă și pentru copiii născuți și pentru copiii nenăscuți” | Demamici.ro

Tily Niculae, despre durerea pierderii celor 3 sarcini: „O mamă este mamă și pentru copiii născuți și pentru copiii nenăscuți”. Actrița Tily Niculae a cunoscut celebritatea în serialul „La Bloc”, însă s-a retras apoi din lumina reflectoarelor și s-a dedicat familiei.

La vârsta de 37 de ani, Tily Niculae este mama a doi copii, Sofia, o fetiță de 11 ani și Radu, băiețelul ei în vârstă de 3 ani.
Și-a dorit mult să fie mamă, însă și mai mult și-a dorit să fie mamă de doi, să se dedice creșterii copiilor ei și să îi îndrume în viață. Lucrurile nu au fost chiar atât de simple pentru ea.

În podcast-ul Cristinei Șișcanu, Tily a povestit că, deși devenise deja mamă, sentimentul că încă mai lipsește ceva nu îi dădea pace.

„Știam ce îmi lipsește pentru că avusesem niște pierderi de sarcină. Noi mai pierdusem trei copilași până la Radu și a fost o durere imensă pentru mine. Nu puteam să mă stabilizez din punct de vedere emoțional.

Aveam ce îmi doream, aveam sănătate, aveam familia pe care mi-am dorit-o, bărbatul lângă mine, copilul lângă mine. Noi o aveam deja pe Sofia și ne-am dorit al doilea copil, dar apoi am pierdut trei copii”, a declarat ea.

Tily Niculae, despre durerea pierderii celor 3 sarcini. A pierdut o sarcină în timp ce se afla la Vatican

Pentru Tily Niculae, cele trei sarcini pierdute consecutiv au fost cea mai grea încercare din viața ei. Un astfel de episod s-a întâmplat după discuția cu un preot de la Vatican.

„Mi-am dat seama că nu mi-am purtat doliul. Noi, femeile, așa suntem construite, ni se spune: „Lasă, mai faci alți copii”, numai că o mamă este mamă și pentru copiii nenăscuți și pentru copiii născuți.

După această experiență, am aflat că sarcina era cu probleme și s-a pus problema dacă să renunțăm la ea sau nu și s-a dat o luptă foarte mare pentru mine pentru că nu mi-am dorit vreodată să renunț.

Atunci când am pierdut sarcina eram la Vatican și vorbeam cu un preot și i-am zis: „Știu că acești copiii nu sunt ai mei, sunt ai lui Dumnezeu, dar mi-aș dori tare mult să nu-i pierd. Și seara s-a întâmplat să pierd sarcina”.

„Ne-am gândit să înfiem un copil”

Tily și soțul ei, Dragoș, au luat în calcul chiar și ideea de a adopta un copil, însă s-au temut să nu îl piardă apoi.

„A avea un copil înseamnă să știi, de fapt, să dai dragoste, să fii un călăuzitor în viață pentru acel suflet, să îi dai aripi.

Ne-am dorit chiar să înfiem un copil, iar după ce am născut-o pe Sofia, am readus în discuție această idee.

Dragoș mi-a spus un lucru atunci: „Iubita mea, este ceva la care eu nu m-am gândit în clipa în care noi am vorbit despre asta. Ce facem noi dacă luăm copilul, iar apoi actele nu se finalizează? Pentru că au mai fost cazuri în care au apărut apoi părinții sau alte rude… Ce facem, îi distrugem viața copilului. Hai mai bine să dăm bani pentru creșterea, educația, unor copii, decât să luăm un copil, să îl integrăm în familia noastră, iar după câțiva ani în care s-a obișnuit cu noi, să fie smuls”, a mai declarat ea.

Tily Niculae, probleme de sănătate cu cei doi copii. Sofia, operată de 4 ori din cauza șalazionului, iar Radu a fost diagnosticat cu plagiocefalie

Pe 26 martie 2020, Tily Niculae și-a văzut visul cu ochii, chiar de ziua soțului ei. Familia ei se mărea cu un al doilea membru, odată cu venirea pe lume a fiului lor, Radu, așteptat cu atât de multă dorință.

Însă provocările de mamă nu s-au oprit aici, iar actrița a avut parte de multe vizite la medic pentru sănătatea celor mici.

Fiica ei, Sofia, a avut nevoie de patru operații pentru a scăpa de șalazion.

Afecțiunea este dată de o formațiune chistică, de natură inflamatorie, și care se manifestă prin creșterea în volum a unor glande din interiorul pleoapelor și se poate vindeca doar prin intervenție chirurgicală.

„Vreau să vă întăresc încă o dată ideea. Poate nu realizați cât de importantă este sănătatea și cât de important este să avem grijă de noi (…). Uneori este nevoie de intervenție chirurgicală, anestezie generală și intubare. Sofia a fost la a treia intervenție din 2016. Sper să fie și ultima! Vă mulțumesc pentru mesaje! I le voi transmite”, a spus actrița în timp ce plângea într-un filmuleț urcat pe Instagram Stories.

Diagnosticul de plagiocefalie, cel primit și de băiețelul vedetei, este o afecțiune vizibilă încă din primele luni de viață, în care craniul bebelușului este turtit într-o parte și are un aspect asimetric, în loc să aibă formă rotunjită.

Medicii i-au recomandat să poarte o cască specială, pentru corecția craniului, iar Tily Niculae își înștiința comunitatea din online, în urmă cu ceva timp, că micuțul ei a scăpat și de această problemă.

„Am fost cu Radu la controlul pentru plagiocefalie ca să vedem dacă mai este de actualitate casca vieții. Și nu mai este, pentru că datorită terapiei, băiatul nostru a luat-o de-a bușilea și forma capului a început să se refacă”, declara ea.

Vezi și: Tily Niculae, în alertă, după ce băiețelul ei de 1 an s-a opărit cu oala de pe aragaz: „arsură de gradul 2. Simțeam că-mi cedează inima” | Demamici.ro

Vezi si: Tily Niculae a ajuns cu fetița la spital. Sofia a avut nevoie de a patra operație | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni