Tânără mămică, cezariană de urgență din cauza unui infarct. Afecțiunea rară care poate apărea în sarcină | Demamici.ro

Tânără mămică, cezariană de urgență din cauza unui infarct. Afecțiunea rară care poate apărea în sarcină. Caz tulburător și pentru medicii din Italia. O pacientă a ajuns la spital, în ultima săptămână de sarcină, cu stări de rău care anunțau grave afecțiuni cardiace.

Tânăra mamă a făcut infarct, deși mai avea doar câteva zile până la termen. Medicii de la spitalul din Bari, Italia, au decis ca femeia să fie supusă de urgență unei cezariene, urmând ca mai apoi să fie tratată cu doze mari de medicamente și plasarea unor stenturi.

Aplicarea tratamentului în sarcină ar fi putut fi periculos atât pentru mamă, cât și pentru făt, iar medicii au fost nevoiți să ia o decizie rapidă.

„Procedura normală ar fi impus executarea unei angioplastii coronariene imediate cu plasarea de stenturi și utilizarea de doze mari de medicamente.

Dar pentru femeia cu o sarcină atât de avansată o astfel de terapie puternică ar fi însemnat un risc serios de hemoragie în timpul nașterii”, a declarat cardiologul șef al spitalului, Carlo D’Agostino, conform „La Repubblica”.

O afecțiune rară, care poate apărea în timpul sarcinii

Potrivit medicilor, gravida avea o arteră coronară blocată. O „afecțiune extrem de rară care poate apărea în timpul sarcinii, mai ales în prezența altor boli”, spun medicii.

În doar 15 minute de la sosirea ei la spital, medicii au decis să intervină. Nașterea nu a avut loc într-una din sălile de operație obișnuite, ci în laboratorul de hemodinamică al secției de cardiologie, în așa fel încât cardiologii să poată interveni în orice moment.

În zilele ce au urmat, mama a fost tratată și monitorizată în secția de Terapie Intensivă a spitalului, în timp ce bebelușul a rămas internat la Neonatologie.

Din fericire, eforturile medicilor s-au dovedit a fi un succes, iar după câteva zile, mama și nou născutul s-au putut întoarce acasă.

Vezi si: Stop cardio-respirator in cezariana. In ce cazuri apare stopul cardio-respirator | Demamici.ro

Vezi si: Corina a nascut la 29 de saptamani. In timpul cezarienei a facut stop cardio-respirator, iar baietelul a intrat in soc septic | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână