Surori gemene, căsătorite cu frați gemeni identici. Fiecare cuplu are un băiețel, iar micuții sunt gemeni cuaternari | Demamici.ro

Surori gemene, căsătorite cu frați gemeni identici. Fiecare cuplu are un băiețel, iar micuții sunt gemeni cuaternari. Surori gemene, căsătorite cu frați gemeni identici, iar împreună formează o familie cu totul atipică.
Oamenii de știință o numesc „familie cuaternară”. De altfel, copiii celor două cupluri se numesc la fel – gemeni cuaternari, deși sunt născuți din mame și tați diferiți. Însă… nu foarte diferiți.

Gemenele Brittani și Briana în vârstă de 35 de ani trăiesc cu adevărat cel mai mare vis al lor.
Și-au dorit dintotdeauna să-și clădească o familie alături de alți gemeni identici, iar împreună să formeze o familie cum rar îți este dat să întâlnești.

Surori gemene, căsătorite cu frați gemeni identici. Fiecare cuplu are un băiețel

„Visul nostru a devenit realitate! Cât de norocoase suntem că trăim așa ceva?”, povestesc gemenele, pentru revista People.
Fiecare dintre surori a dat naștere unui băiețel, la patru luni distanță, iar micuții, așa cum eram de așteptat, arată aproape identic.

Cei doi copii sunt verișori, însă, dat fiind contextul genetic, sunt totodată și „gemeni cuaternari”.

Fiecare dintre copii împarte cu mătușa lui la fel de multe gene ca și cu mama lui. Sunt verișori, dar din punct de vedere genetic, sunt frați”, explică dr. Alexandra Burt, profesor la Departamentul de Psihologie de la Michigan State University.

Căsătoria cuaternară: O poveste de dragoste de două ori specială

La fel ca în cazul celor două femei și soții lor au visat dintotdeauna să se căsătorească cu o pereche de surori gemene.
S-au cunoscut în 2017, la Festivalul „Zilele Gemenilor”, un eveniment organizat în Ohio, locul care se mândrește cu „cea mai mare adunare anuală de gemeni din lume”.

Chimia dintre cele două perechi de gemeni a fost instantă!

„Eu am fost atras de Briana, iar Josh a fost atras de Brittany”, povestește Jeremy Salyers.

Ulterior, au ținut legătura la telefon și pe rețelele de socializare, iar relația lor a început să evolueze.
Nici măcar distanța nu a stat în cale poveștii de iubire la dublu, căci frații Salyers locuiau tocmai în Tennesse, la sute de kilometri distanță de Virginia, locul de naștere al soțiilor.

Peste o vreme, cei doi frați le-au cerut în căsătorie pe cele două surori în același timp și, după cum era de așteptat, au spus „Da” în aceeași zi.

„Numai gemenii pot înțelege relația specială care există între noi”, a mai spus Brittany.

În prezent, cele două cupluri trăiesc ca o familie mare și împart aceeași casă.

„Fiecare cuplu are dormitorul lui, vrem să se înțeleagă bine acest lucru, căci ni se întâmplă uneori să ne lovim de unii oameni care ne privesc ciudat”, a spus Briana.

În urmă cu jumătate de secol, psihiatrul Robert Ravioli a formulat pentru prima dată termenul de „căsătorie cuaternară”, pentru fenomenul extrem de rar în care doi gemeni identici se căsătoresc cu altă pereche de gemeni identici.

Iar viața într-o astfel de familie e nelipsită de situații amuzante.

Pentru copiii celor două cupluri, viața de familie poate fi ușor confuză, mai ales la vârsta lor mică. Însă micuții Jett și Jax au învățat să își distingă fiecare părinții adevărați, în ciuda trăsăturilor identice pe care le afișează.

„Uneori, vreau la mama, apoi își întorc privirea și spun că vor la cealaltă mamă”, au mai povestit amuzați fiecare.

Vezi și: O mamă a născut trei fete în aceeaşi zi, la diferenţă de trei ani una de cealaltă: „Este extrem de rar” | Demamici.ro

Vezi și: Surori gemene au născut în aceeași zi, la același spital, chiar de ziua lor de naștere | Demamici.ro

Vezi și: Părinți cu gemeni băieți, care visau și la o fetiță, au aflat la următoarea sarcină că așteaptă cvintupleți | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni