Sorina merita un viitor in Romania, alaturi de familia ei – petitie online! Fetita din Baia de Arama luata cu forta de mascati era fericita alaturi de parinti si fratiori | Demamici.ro

Sorina, fetita care a fost luata din sanul familiei pentru a fi trimisa in America, la o familie adoptiva, a starnit foarte multe controverse. Fetita de 8 anisori a fost crescuta in plasament de o familie de romani de cand avea cateva luni.

Pentru asistentii maternali, cei 3 copii: Sorina, Andreea si inca un baietel sunt universul lor si cel mai frumos lucru care li s-a intamplat.

Fetitele au fost crescute cu dragoste, grija si devotament. Fericirea se citeste in ochii lor in fotografiile care au ajuns in presa. Micutii isi petrec zilele de nastere, se imbratiseaza, zambesc. Se comporta ca o familie implinita si fericita. Asistentii maternali au incercat in nenumarate randuri sa o adopte pe Sorina, insa fara succes.

Parintii Sorinei s-au implicat in cresterea Sorinei inca de cand era un mic bebelus si au facut sacrificii pentru a-i oferi un viitor cat mai frumos.

Momentul in care Sorina a fost luata de mascati – VIDEO

Intentia de adoptie a familiei din America a dat peste cap actiunile parintilor Sorinei de a definitiva procesul de adoptie. Familia este disperata si strapunsa de durere.

Intrebarea de pe buzele tuturor este cum a fost posibil asa ceva? Cum a putut o fetita de 9 ani sa fie smulsa din sanul familiei care a ingrijit-o. Ce fel de stat permite luarea copiilor cu forta de langa cei care i-au crescut si iubit?

Daca familia din Romania si-a manifestat interesul pentru adoptia Sorinei de ce nu li s-a permis? „Sorina este romanca!”, „Sorina este iubita!”, „Sorina vrea sa ramana cu familia ei!”, „Sa luptam pentru Sorina!”, aceste mesaje sunt doar cateva dintre miile de mesaje de incurajare la adresa familiei si a micutei.

O petitie online a fost initiata. „Sorina merita un viitor în România, alaturi de familia ei”. O puteti semna AICI!

Proteste pentru Sorina – tragicul eveniment a scos oamenii in strada

Oamenii au fost afectati de drama familiei si au iesit in strada cu bannere. Cateva dintre mesajele scrise pe pancarte:

  •  „Dragi romani, cati sunteti „Je suis Sorina”?”
  •  „Sorina are o familie și centrele sunt pline de orfani”
  •  „Copiii nu sunt de vanzare”
  •  „Nu ne exportati copiii!”
  •  „Lasati-o pe Sorina sa decida”
  •  „Nu distrugeti fericirea unui copil”
  •  „Nu o despartiti de surioara ei, Andreea”
  •  „Cerem anularea adoptiei”
  •  „Sorina merita un viitor în Romania, alaturi de familia ei”

Legislatia actuala sustine ca autoritatile aveau obligatia sa ofere intaietate la adoptie familiei de plasament, iar daca familia si-ar fi exprimat refuzul in scris ar fi trebuit sa gaseasca timp de un an o alta familie doritoare de adoptie.

Potrivit aceleeasi legislatii in vigoare, incepand cu varsta de 10 ani, cel care decide locatia unde vrea sa traiasca este copilul. Mama sociala a fetitei ar fi declarat ca familia din America ar fi platit 30.000 de dolari pentru aceasta adoptie si ca i-ar fi facut Sorinei si pasaport.

Ea le-a spus autoritatilor ca este in stare sa isi vanda si casa si masina si le da banii, numai ca micuta Sorina sa nu fie traumatizata de despartirea de familie si de fetita lor Andreea, impreuna cu care a crescut.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni