Procurorul acuzat ca ar fi bruscat-o si tarat-o pe jos pe fetita de 8 ani se apara: „M-am gândit doar la binele acestui copil!” | Demamici.ro

Cazul Sorinei, fetita de 8 ani din Baia de Arama, Mehedinti, care a fost luata din casa asistentilor maternali cu forta, a zguduit intreaga Romanie. Oamenii s-au mobilizat intr-un numar impresionant pe conturile de socializare (si printr-o petitie online), dar si fizic, in Baia de Arama unde inca protesteaza cu pancarte.

Maria Piturca, procurorul de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, s-a aparat dupa ce a fost acuzata ca ar fi bruscat-o pe Sorina in momentul in care a fost luata din casa in care a crescut 8 ani pentru a fi data spre adoptie unei familii de romani stabilita in Statele Unite ale Americii. (VIDEO cu momentul in care fetita a fost luata din casa asistentilor maternali)

Procurorul a spus ca nu a bruscat-o pe copila, ci a atins-o usor si i-a vorbit calm.

„Nu am tras de copil, l-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna, i-am vorbit calm. Am cerut să i se facă o expertiză Medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat. (…)

Toată lumea mă acuză pe mine, dar dacă se lovea, dacă i se întâmpla ceva, cine răspundea? Părinţii adoptivi sau statul român. Cei se la Baia de Aramă nu aveau nicio calitate”, a declarat Maria Piturca, procurorul de caz, potrivit Adevarul.

Maria Piturca a declarat in cadrul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova ca familia din Statele Unite a incercat de 4 ori sa ia fetita, insa nu a reusit, intampinand aceeasi situatie.

„Copilul a fost şi internat cu diverse afectiuni, inclusiv malnutriţie, pneumonie. M-am gândit doar la binele acestui copil”, a adaugat procurorul de caz.

Procurorul Maria Piturca a mers la locuinta familiei Saramat din Baia de Arama insotita de un psiholog, un asistent social si de politisti.

Sorina, fetita de 8 ani, s-a aflat in plasament la familia Saramat, dar a fost data spre adoptie de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mehedinti, fiind infiata de o familie de romani stabilita in Statele Unite ale Americii.

Romanii s-au mobilizat intr-un numar impresionant online unde au semnat o petitie pentru ca fetita sa fie inapoiata familiei din Baia de Arama – o puteti semna AICI: „Sorina merita un viitor în România, alaturi de familia ei.”

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni