Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră. Tragedia de la Ploiești, când doi frați gemeni în vârstă de doi ani s-au prăbușit în gol de la etajul 10 al blocului de locuințe, a tras un mare semnal de alarmă cu privire la măsurile de siguranță pe care părinții le pot lua pentru a-și proteja copiii.

Vă reamintim că fetița și băiețelul de doi ani au fost lăsați nesupravegheați, în timp ce mama făcea live pe Facebook. Micuții s-au urcat pe o masă aflată în apropierea ferestrei și în câteva clipe s-au prăbușit în gol de la etajul 10. Mama a aflat ce s-a întâmplat de la jandarmii care i-au bătut puternic în ușă, făcând-o astfel să încheie transmisiunea live.

În lumina acestor evenimente dramatice, dorim să subliniem importanța sistemelor de siguranță care pot fi montate la geamurile de termopan. Astfel de tragedii pot fi prevenite.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Mânerul cu cheie

Probabil de multe ori ți-a trecut prin minte scenariul negru în care copilul ar fi deschis geamul sau ușa termopan și s-ar fi prăbușit în gol de la zeci de metri. Din nefericire, aceste scenarii sunt reale, iar multe familii au trecut prin adevărate drame pentru că nu au luat în considerare opțiunea montării unui sistem de protecție pentru geamurile/ ușile de termopan.

Una dintre cele mai comune variante de protecție o constituie montarea unui mâner cu cheie. Acesta este potrivit pentru orice ușă sau fereastră termopan de pvc nouă sau deja montată, fără să aibă vreo importanță profilul din care sunt confecționate (Ferestre Rehau, Ferestre Salamander,etc).

Mânerul se poate bloca într-o anumită poziție: închis sau oscilobatant și se poate debloca numai prin folosirea cheii. Costul aproximativ pentru un astfel de sistem este cuprins între 25 și 50 RON, prețurile variind în funcție de model, de producător sau distribuitor.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Feronerie specială care schimbă pozițiile de deschidere a ferestrelor

Prin montarea feroneriei speciale, copilul (vorbim aici despre un copil mai mare care știe cum să umble la geamuri) are acces la geam atât cât să-i permită aerisirea camerei (rabatarea) sau închiderea geamurilor. Acest tip de feronerie nu permite deschiderea completă a geamului decât prin folosirea unei chei. Sistemul este potrivit pentru feroneria Roto, dar și pentru ferestrele echipate deja cu feronerie Roto NT.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Limitator de siguranță

Așa cum îi spune și numele, limitatorul de siguranță limitează distanța la care se poate deschide o fereastră, fiind conceput special pentru siguranța copiilor. Acest tip de sistem se potrivește oricărui tip de fereastră sau ușă mică.

Pentru ca fereastra să poată fi deschisă complet este nevoie înlăturarea cablului dintr-o parte, acest lucru fiind posibil doar utilizând cheia. Costul aproximativ pentru un astfel de sistem este de 119 RON, prețurile variind în funcție de model, de producător sau distribuitor.

Siguranță pentru uși de balcon și ferestre

Aceste sisteme sunt concepute special pentru a-i proteja pe copii de accidentele prin cădere care le pot pune viețile în pericol. Ele sunt utile și pentru că previn închiderea accidentală de către copii, a părinților, pe balcon sau terasă. Instalarea se face foarte ușor. Nu necesită asistență specializată și se face fără găurile, înșurubare sau lipire, iar îndepărtarea sistemului nu lasă reziduri.

Aceste siguranțe pentru uși și ferestre le blochează în poziție închisă sau înclinată, potrivindu-se cu majoritatea încuietorilor de uși sau ferestre de pe piață (distanța între șuruburile de fixare ale mânerului de deschidere trebuie să fie de 43 mm! )

Tragediile pot fi evitate doar dacă copiii sunt supravegheați în permanență și, mai ales, nu există pericole în jurul lor, care ar putea să-i rănească sau să le pună viața în pericol, chiar și într-un scurt moment de neatenție al părintelui.

Este foarte important ca părinții să-și supravegheze în permanență copiii. De asemenea, ferestrele pot fi asigurate cu sisteme speciale, precum cele enumerate anterior. Instalarea se face ușor, fără găurire, înșurubare sau lipire, iar înlăturarea siguranței nu lasă reziduri.

Numai in Germania peste 50 de copii cad anual pe fereastră sau de la balcon și suferă accidente grave, de multe ori fatale.

Totul durează de obicei doar câteva secunde. Micuții scapă neobservați, se cațără pe pervazul ferestrei, deschid fereastra și-și pierd echilibrul. Cei mai afectați copii sunt de obicei cei cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani.

Măsuri de siguranță pentru copil. Căzăturile și rănirea copilului

  • supraveghează copilul atunci când încearcă să se cațere. Nu îl lăsa să stea pe scaune înalte.
  • dacă copilul se plimbă în casă în premergător, asigură-te că stă departe de scări sau cabluri.
  • pune zăbrele de siguranță la ferestre.

Masuri de siguranta in preajma focului

  • ascunde brichetele și cutiile de chibrituri de copil.
  • nu ține copilul în brate în timp ce gătești.
  • ține oala cu mâncare fierbinte departe de copil.
  • instalează o alarmă de incendiu acasă.

Mai multe măsuri pentru siguranța celor mici, pe care orice părinte ar trebui să le cunoască, puteți citi AICI. 

Vezi si: Gemeni de doi ani din Ploiești au murit după ce au căzut de la etajul 10. Mama făcea live pe Facebook | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Vezi si: Un baietel de 1 an si 11 luni s-a inecat cu o aluna care apoi i-a ajuns in plaman! Mama trage un semnal de alarma | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni