Tu - mamă și femeie

Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana: „Nu va mai comparati cu alte persoane!” | Demamici.ro

Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana. O proaspata mamica a fost nevoita sa-si aduca pe lume fetita prin cezariana. In cazul ei, interventia chirurgicala nu a fost o alegere, ci o necesitate. Pozitia fetitei a facut imposibila nasterea naturala, cu toate ca mama si-ar fi dorit-o.

„E a noua zi de cand am devenit mama a doi copii si nu a fost deloc usor. Imi amintesc si acum discutiile in care se spunea ca cezariana este varianta cea mai usoara prin care o femeie poate aduce pe lume un copil.

Pentru mine nu a fost o alegere, ci o necesitate. Avand uter bicornuat, Luna a ramas blocata intr-o pozitie care nu a permis nasterea naturala. Doctorul care s-a ocupat de mine a fost nevoit s-o traga afara cu toata puterea, intr-o operatie care pentru mine a fost cea mai traumatizanta experienta prin care am trecut.

Asa ca nu va comparati niciodata cu alte persoane si nici povestile nasterilor voastre cu cele ale altor mame. Fiecare femeie e unica si fiecare nastere la fel. Fertilitatea ta, sarcina, nasterea, stilul de parenting, toate sunt deciziile si experientele tale, nu ale altcuiva!”

Nu va mai comparati cu alte persoane!

Daca pentru alte mame cezariana a fost o varianta usoara, pentru ea interventia chirurgicala a fost un chin. Fiecare femeie e diferita. Fiecare corp reactioneaza altfel la durere si fiecare organism are propria capacitate de recuperare.

Daca pentru „X” sau pentru „Y” nasterea naturala a fost usoara, asta nu inseamna ca la fel va fi pentru orice femeie. Acelasi lucru este valabil si in cazul operatiei.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni