Sarcina oprita din evolutie din cauza anomaliilor genetice | Demamici.ro

Sarcina oprita din evolutie din cauza anomaliilor genetice. Pierderea unei sarcini este mereu traumatizanta, in special cand nu se stie motivul care a adus la o asemenea tragedie.

Sarcina oprita din evolutie se depistează in timpul unei ecografii de rutina, atunci cand nu mai sunt inregistrate principalele semne vitale ale fatului.

Aceasta semnifica si oprirea dezvoltării fatului in primul trimestru de sarcina, fara sa se elimine tesuturile fetale, fiind cunoscuta si ca sarcina retinuta sau avort silentios.

Insa dupa implinirea celor trei luni, oprirea dezvoltării fetale este cunoscuta sub numele de moarte intrauterina. Nu exista simptome care sa anunte sarcina oprita din evolutie.

Spre deosebire de avortul spontan, in sarcina oprita, produsul de conceptie nu se elimina, fiind nevoie de interventia medicului de specialitate.

Cateodata, placenta formata elibereaza in continuare hormoni, iar cea care poarta sarcina are in continuare simptomele unei sarcini. De obicei, „vina” pentru sarcina oprita din evolutie o poarta anomaniile genetice.

Aparitia acestora este corelata cu varsta gravidei, stiindu-se ca dupa 35 de ani, incidenta acestor sarcini oprite din evolutie este mai mare decat la femeile sub 35 de ani.

Sarcina se poate pierde si din cauza insuficientei de faza luteala prin mediul nefavorabil care exista la nivelul endometrului, mucoasa ce captusete uterul.

Hipotiroidismul si hipertiroidismul pot duce la sarcina oprita din evolutie

Asta pentru ca, in timpul sarcinii, endometrul are nevoie de o cantitate mai mare de progesteron, moment in care producerea hormonului este preluata de placenta.

Cand exista sangerari in primul trimestru de sarcina, medicii vor prescrie progesteron pentru a preveni o eventuala oprire in evolutie a sarcinii din aceasta cauza.

Sunt asociate cu prezenta acestui diagnostic si afectiunile tiroidiene, hipotiroidismul si hipertiroidismul.

Si afectiunile uterine pot afecta o sarcina retinuta, cel mai des intalnite fiind malformatiile uterului, sinechiile uterine, fibromul uterin si insuficienta cervicala.

In ultimele doua trimestre, dilatarea prematura a orificiului cervical se poate preveni prin interventia chirurgicala numita cerclaj – inchiderea orificiului cervical pana la apropierea termenului limita.

Diabetul zaharat si excesul de cafea cresc riscul de a pierde sarcina

La fel si diabetul subclinic si diabetul gestational, dezvoltat in timpul sarcinii. Infectiile uterine, toxoplasmoza, variola, rubeola, citomegalovirusul, salmonela, brucela, micoplasma, chlamydia, ureaplasma, diagnosticul de trombofilie, medicamente in primele trei luni de sarcina, excesul de cafea si fumatul sunt alti factori importanti de risc.

Unele femei pot trece prin urmatoarele stari: oboseala, stari de greată si somnolenta, tensiune la nivelul sanilor nu mai exista, iar unele femei pot avea scurgeri vaginale de culoare maronie sau rosiatica.

Cu ajutorul ecografiei fetale se poate pune diagnosticul de sarcina oprita din evolutie impreuna cu valorile gonadotropinei corionice umane (HCG).

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

23 de ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână