Delia s-a nascut fara maini si fara picioare, iar parintii au abandonat-o. Fetita merge zilnic la scoala si a devenit un exemplu pentru colegi si profesori | Demamici.ro

Delia s-a nascut fara maini si fara picioare, iar parintii au abandonat-o. O fetita care s-a nascut fara maini si fara picioare merge in fiecare zi la scoala ca sa-si depaseasca limitele. Delia, fetita de 8 ani din Barlad, ofera o lectie de viata pretioasa in fiecare zi.

Micuta a devenit un exemplu atat pentru colegi, cat si pentru profesori. Cea mai mare dorinta a Deliei este sa poata scrie si intr-o zi… sa mearga singura.

„Prima zi la scoala a fost emotionanta. A fost inconjurata de copii, de colegi. Doamna invatatoare fata de care are un sentiment profund i-a fost alaturi,” a declarat Georgiana Mihalache, instructor de educatie, pentru Observator, Antena 1.

Delia s-a nascut fara maini si fara picioare, iar parintii au abandonat-o

Delia are 8 ani si e in clasa I. Nu are maini si picioare, dar faptul ca e diferita de ceilalti copii nu i-a frant visul. In prima zi de scoala fetita si-a pus o dorinta. Le-a spus tuturor ca vrea sa scrie. Atat instructorul de educatie, cat si doamna invatatoare au lacrimat, fiind martorele ambitiei de neegalat a fetitei care ofera tuturor o lectie de viata.

Delia a fost abandonata la nastere in maternitatea din Barlad, dar a gasit iubirea intr-un centru social din oras unde educatoarele au indragit-o din prima clipa. La 8 ani este un exemplu de ambitie pentru ceilalti copii cu probleme locomotorii pe care ii incurajeaza sa lupte.

„Delia a inceput sa se miste singura prin casa, sa faca anumite lucruri. A luat pixul in mana si s-a apucat singura de scris”, a declarat Mirela Petcu, directorul unui centru social din Barlad.

Cu zambetul ei, Delia a castigat simpatia colegilor de clasa. „Este foarte cuminte, invata foarte bine”, a spus una dintre colege. Invatatoarea spune despre Delia ca este un copil vesel, dornic sa vina la scoala. Visul fetitei fara maini si fara picioare este ca intr-o zi sa mearga singura.

„Medicii ne-au zis ca are un mare noroc ca i s-au dezvoltat aceste bonturi osoase”, a adaugat Mirela Petcu. In curand, Delia va urma si cursuri de inot care o vor ajuta sa faca progrese.

Puteti urmari reportajul VIDEO AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni