Sânziana Buruiană alăptează de 5 ani și jumătate: „Mie nu mi s-a oprit laptele nici când a murit tata” | Demamici.ro

Sânziana Buruiană alăptează de 5 ani și jumătate: „Mie nu mi s-a oprit laptele nici când a murit tata”. Sânziana Buruiană a devenit pentru a doua oară mămică în toamna anului trecut. Atunci a venit pe lume Antonia, cea de-a doua fetiță a cuplului Sânziana Buruiană – Nicolae Zuluf. Ca și în cazul primei fetițe, Sânziana a ales s-o alăpteze. Izabela a fost hrănită la sân până la 4 ani și jumătate, când Sânziana a aflat că este din nou însărcinată.

Vezi si: Alăptatul în sarcină, periculos sau nu? Cât de sigur este pentru mamă și bebelușul din burtică | Demamici.ro

Sânziana Buruiană alăptează de 5 ani și jumătate: „Mie nu mi s-a oprit laptele nici când a murit tata”

„Eu alăptez de cinci ani și jumătate! E incredibil! Mie nu mi s-a oprit laptele nici când a murit tata. Până în momentul în care am aflat de cea de-a doua sarcină nu m-am oprit. Am alăptat-o pe fiica cea mare până la patru ani jumătate. Mi-a fost ușor mie, cred, că o adormeam ușor.

Într-adevăr că primele luni sunt mai grele, dar eu am învățat-o, pentru că Izabela are o imunitate bună și am zis că poate are un efect. Am zis că într-o zi, ea singură va renunța. Acum se cam uită puțin cam așa la cea mică când o alăptez”, a declarat Sânziana Buruiană pentru Click.

De data aceasta, Sânziana speră să reușească să o înțarce mai repede pe Antonia, deși nu prea sunt semne, la cât de mâncăcioasă e.

Văd că și mezina îi calcă pe urme Izabelei, e mâncăcioasă, dar sper să nu fie așa, cred că o să-mi fie mai ușor să o opresc. Deja am trecut pe mâncare diversificată. Vreau să-mi revin mai repede. Doar nu o să alăptez zece ani!”, a adăugat ea, conform sursei citate.

Antonia a avut la naștere 4 kilograme și a fost născută prin cezariană

Sânziana Buruiană a născut cea de-a doua ei fetiță. Blonda a născut prin cezariană și a adus pe lume o fetiță de nota 10 care a cântărit nu mai puțin de 4 kilograme la naștere.

Sânziana Buruiană a împărtășit cu prietenii virtuali firul cronologic al venirii pe lume al fetiței sale. Fosta asistentă TV a postat prima fotografie, la scurt timp după naștere.

„Te iubim, prințesă! Bine ai venit pe lume, minunea noastră!”, a transmis ea.

Beneficiile alăptării prelungite

Laptele matern nu devine niciodată apă chioară, ba din contră, continuă să aibă numeroase beneficii pentru copil, chiar dacă aceasta a trecut de vârsta de 2 ani. Laptele matern se adaptează în funcție de nevoile copilului, așadar el nu are o compoziție statică.

După ce copilul trece de vârsta de 1 an, laptele nu mai este sursa principală de nutrienți, ci hrana solidă, însă el continuă să ofere protecție imunitară. Cu cât copilul înaintează în vârstă, cu atât concentrația de elemente cu rol bioactiv din laptele matern crește.

Acest lucru se întâmplă tocmai pentru a oferi protecție copilului care interacționează tot mai mult cu mediul înconjurător și, în mod natural, intră în contact cu mai mulți patogeni.

Vezi si: Sânziana Buruiană își alăptează fetița de 4 ani: „Vreau să intru în Cartea Recordurilor!” | Demamici.ro

Vezi si: Alaptarea. 20 de lucruri pe care o mama trebuie sa le stie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână