S-a nascut „fara intestin” si i s-au dat 1 % sanse sa traiasca! Dupa 209 zile in spital, un miracol s-a intamplat! Cum arata baietelul acum | Demamici.ro

Rowan Breyts a venit pe lume in aprilie 2018, in Wheatfield, Indiana. La doar cateva zile dupa nastere, micutul a primit un diagnostic crunt, cel de enterocolita necrozanta, o boala care ii distrugea complet intestinele.

Medicii au fost nevoiti sa-i anunte pe parinti, Daniel Breyts si Jessica Novac, ca fiul lor are 1 % sanse sa supravietuiasca. Initial parintilor li s-a spus ca Rowan nu are niciun pic de tesut intestinal viabil si ca ar fi mai bine sa se pregateasca sa-si ia ramas bun de la bebelusul lor.

„Fara nicio bucata sanatoasa de intestin, nu ar fi putut manca. Nu ar fi putut sa creasca. Era prea micut sa putem spera la un transplant. Era condamnat la moarte. L-am pupat si am plans. I-am spus ca il iubim enorm si ca ne-am dori sa putem face mai mult pentru el”, a declarat mama copilului pentru Fox News.

Parintii nu s-au putut impaca cu gandul ca nu se poate face nimic pentru copilul lor si au decis sa consulte si o a doua opinie medicala. Bine au facut.

Doctorul de la Riley Hospital for Children l-a consultat pe Rowan si le-a spus parintilor ca a vazut o bucata de intestin viabil, roz.

Parintii au fost scocati sa auda vestea, cu atat mai mult cu cat in primul spital li s-a spus ca bebelusul lor este pe moarte. Dupa mai multe operatii, Rowan a ajuns sa aiba 71 cm de intestin sanatos.

Normal, pentru copii, dimensiunea este intre 100 si 120 cm, insa medicii le-au spus parintilor sa baietelul lor nu va avea nevoie de transplant si nici nu va fi nevoit sa traiasca cu sindromul intestinului scurt.

Dupa 209 zile petrecute in spital, Rowan a fost externat. Decembrie e prima lui luna petrecuta cu parintii acasa.

„Cand il privesc si stiu cat de mic era si cu ce probleme s-a nascut stiu in adancul inimii mele ca este cu adevarat un copil minune. E un dar de la Dumnezeu”, a declarat mama.

Citeste si:

A FOST INFECTAT CU STAFILOCOC AURIU SI A FACUT SEPTICEMIE! DARIUS S-A STINS LA O LUNA DE VIATA. ANCA A DEVENIT MAMA DE INGERAS: „NU EXISTA DURERE MAI MARE PE LUME. AM CREZUT CA MOR SI EU ATUNCI, CU EL” | DEMAMICI.RO

ANA A NASCUT NATURAL O FETITA DE 5 KG! MEDICII I-AU RUPT BEBELUSEI CLAVICULA PENTRU A O PUTEA SCOATE! POVESTEA REALA A UNEI MAMICI EROINE

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

10 ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

7 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână