Rujeola la copii sterge memoria sistemului imunitar. Riscuri majore pentru copil | Demamici.ro

Rujeola la copii sterge memoria sistemului imunitar. Rujeola debuteaza cu o eruptie puternica – pete rosiatice pe suprafata corpului. Apoi, ea mai este insotita de febra, tuse, ochi aposi, simptome ale raspandirii infectiei in organism si a sistemului imunitar care incearca sa lupte.

Dincolo de toate aceste simptome deranjante, rujeola ataca, in primul rând, imunitatea. Ea anuleaza memoria sistemului imunitar, in ceea ce priveste infectiile mai vechi. Acest lucru duce la o sanatate precara in urmatoarele luni de la debutul rujeolei, iar uneori, chiar ani de zile.

Rujeola la copii sterge memoria sistemului imunitar

”Amnezia imuna rezultata lasa persoanele bolnave vulnerabile fata de alte virusuri si bacterii care produc pneumonie, infectii ale urechii si diaree. Aceste efecte ulterioare fac ca rujeola sa fie departe de a fi benigna”, spune epidemiologul si patologul Michael Mina de la Harvard University.

Odata cu aparitia rujeolei, copilul devine mai vulnerabil si in fata altor boli

”Cand se introduce vaccinarea rujeolica se va reduce intotdeauna si mortalitatea infantila. Totdeauna”, mai spune virusologul Rik de Swart de la Erasmus University Medical Center din Olanda.

Mama unui copil bolnav de rujeola rupe tacerea

La doar o zi dupa ce i-au sarbatorit primele cinci luni din viata, un bebelus a inregistrat o febra de 39 de grade Celsius.

„Este infricosator! Vezi ce-ti arata termometrul si iti zici <Ok, este chiar mare temperatura>”. La scurt timp dupa, o eruptie i-a acoperit tot corpul, din cap pana-n picioare.

„Era peste tot pe fata lui. Pe toata partea din spatele gatului. Era foarte rosu si patat. Era totul alarmant,” a spus Blum, care locuieste in California.

Diagnosticul: pojar. Precum alti 92 de copii infectati cu rujeola in Statele Unite ale Americii, Walter Blum era considerat prea tanar pentru a fi vaccinat impotriva virusului extrem de contagios, care poate fi prevenit cu ajutorul acestui vaccin.

Ca toti bebelusii, se baza pe restul societatii pentru a se vaccina. „Este extrem de trista situatia, insa comunitatea a reusit sa ne dezamageasca” a mai spus Blum.

Doctorul Robert Redfiel, directorul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, a discutat cu reporterii CNN si a fost de acord cu parerea mamicii: „Atunci cand te vaccinezi, ii protejezi si pe cei din jurul tau care prezinta riscul de a face complicatii”.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni