Featured

Printre geniile lumii la 7 ani. Robert are o minte care il situeaza in 1% din populatia lumii VIDEO | Demamici.ro

Printre geniile lumii la 7 ani. Robert are IQ-ul marilor savanti. La 2 ani stia alfabetul, la 5 citea carti de stiinte, iar acum, la 7 ani, studiaza singur materia pentru bacalaureat.

Robert Zicman este pustiul minune al Romaniei care face parte din cele mai sclipitoare minti ale lumii, 1 % din populatie. Desi provine dintr-o familie normala, copilul are un coeficient de inteligenta similar cu al marilor savanti.

La prima vedere, Robert Zicman este un pusti care nu iese cu nimic in evidenta. Se joaca, e curios, pune zeci de intrebari si n-are rabdare sa afle raspunsul, insa in spatele imaginii copilului blond care n-are mai mult de 7 ani se ascunde un fenomen. E unul dintre putinii oameni din lume cu o minte stralucita.

„A ajuns sa studieze materia pentru bacalaureat la chimie pur si simplu pentru ca are o viteza foarte mare de a asimila si o curiozitate foarte mare. Lectiile curg de la sine si el isi doreste sa invete”, a declarat mama lui Robert pentru „Asta-i Romania”.

La varsta la care alti pusti bat mingea sau sunt nedezlipiti de tablete sau telefon, Robert are pasiunile unui om mare.

E interesat de tot ce inseamna stiinta de la fizica, matematica, chimie sau robotica. Performantele lui, demne de Cartea Recordurilor, il catalogheaza drept copilul minune care va schimba lumea.

Citeste si: Inteligenta copilului – de la cine o mosteneste! Parerea specialistilor | Demamici.ro

La numai 5 ani, Robert a sustinut teste grele in fata a zeci de cercetatori din toata lumea, iar rezultatele au fost uimitoare.

Copilul a demonstrat ca este inzestrat cu o inteligenta iesita din comun. Are un IQ similar cu al lui Albert Einstein, peste 160, asta in timp ce un copil normal, rar poate depasi 110.

„A trebuit sa-l scoatem din scoala. Desi scoala in Anglia are un sistem foarte bine pus la punct, la nivelul de cum li se da de lucru. Copiii sunt pusi la masute si li se da de lucru diferentiat si asta chiar functioneaza foarte bine, insa el trebuia sa primeasca deja lectii cu 2 ani inainte”, a adaugat mama baietelului.

„Un copil cu IQ 160, teoretic ar avea inteligenta unui adolescent de 16 ani caruia nu i s-au franat drumurile si nu i s-au frant aripile. Un copil cu un IQ de 160 la 10 ani e mai mult decat matur. El isi depaseste maturitatea gandirii si intelegerii. El nu are ce cauta la calsa a 5-a, el ar trebui sa fie in Facultate”, a declarat prof. dr. Florian Colceag.

Robert provine dintr-o familie absolut obisnuita si mai are 2 frati. Parintii Ioana si catalin Zicman sunt din zona Moldovei si in urma cu 9 ani au plecat la munca in Marea Britanie. Mama a fost cea care a remarcat ca baiatul are ceva iesit din comun.

La 2 ani stia tot alfabetul, iar 3 ani mai tarziu invata din manuale de stiinta. La numai 6 ani, Robert a intrat in Organizatia Mensa, in randul celor mai inteligenti oameni de pe planeta. Astazi face parte din clubul select al celor 1 % oameni geniu.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni