Preotul Damaschin din Iași a îndeplinit cea mai arzătoare dorință pentru 100 de copii nevoiași: să vadă și ei marea | Demamici.ro

Preotul Dan Damaschin din Iași luptă din răsputeri pentru a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor mai puțin norocoși și care provin din familii defavorizate.
De data aceasta, preotul Damaschin a făcut cea mai frumoasă surpriză pentru nu mai puțin de 100 de copii nevoiași: o vacanță la mare, pe litoralul românesc, pentru prima dată în viața lor.

Copiii au avut parte de cea mai frumoasă excursie de până acum, poate chiar prima.
După câteva ore bune petrecute pe drum, au ajuns cu autocarele la Constanța, iar micul dejun l-au servit direct pe plajă.

„Iată că am ajuns şi noi la mare. Copiii se simt extraordinar la primul contact cu apa: joacă, bucurie. Au mâncat…”

Apoi s-a dat startul la bălăceala, însă surprizele nu s-au încheiat aici.

„Aşteptăm îngheţate, avem promişi colaci secuieşti, avem pepene la discreţie. Oamenii din Constanţa ne sunt aproape şi au grijă ca aceşti copii să fie cât mai bine primiţi.„, a mai declarat preotul Damachin pentru Observator.

Copiii bolnavi sau orfani au uitat pentru câteva zile de destinul lor nemilos

Preotul Damaschin s-a luptat destul de mult pentru ca această vacanță să devină posibilă pentru acești copii. Mulțumită donatorilor și a voluntarilor, zilele petrecute pe litoral au devenit o realitate.
Unii dintre ei sunt orfani, alții sunt bolnavi, iar acolo unde a fost necesar, câțiva dintre ei au venit însoțiți și de părinți.

Preotul Damaschin: „S-a călătorit respectând toate regulile sanitare, iar aici pe plajă, totul este cum nu se poate mai bine.”

Juniorii au fost mereu monitorizați de salvamari, dar și echipați cu pălării și loțiune de plajă, pentru a evita arsurile solare și insolația.
După această săptămână de vacanță, preotul Damaschin se va întoarce la Iași, de unde va mai pleca din nou către litoral cu o a doua serie de 100 de copii, pregătiți să vadă marea pentru prima dată.

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

15 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni