Povestea celor patru frati, abandonati de parinti, crescuti de bunica. Mos Craciun nu i-a vizitat niciodata | Demamici.ro

Povestea celor patru frati, abandonati de parinti, crescuti de bunica. Pentru cei patru frati din Caras-Severin, crescuti de bunica, Craciunul este un moment al anului in care neajunsurile se resimt mai mult decat de obicei.

Familia Dobre este greu incercata, iar perioada sarbatorilor nu le aduce in suflet la fel de multa bucurie ca altor copii, tocmai pentru ca le aminteste de lipsa parintilor si de lipsurile materiale.

Un moment al anului in care copiii stau cu parintii, in jurul bradului, infruptandu-se din bucatele de Sarbatori si bucurandu-se de cadourile primite are o alta insemnatate pentru ei.

Ziran, Denis, Corina si Emil traiesc intr-o saracie lucie, in comuna caraseana Tincova, aproape de granita cu judetul Timis. Nu au mama, nu au tata. Parintii i-au parasit si doar bunica a fost cea care s-a ingrijit de ei.

Femeia s-a descurcat asa cum a putut sa-i creasca, dintr-o pensie amarata, si cu multe datorii la magazinul din sat, doar sa aiba ce sa le puna pe masa, scrie renasterea.ro.

Nu doar hrana e problema, dar si rechizitele, mai ales ca cei patru copii nu vor sa renunte la scoala.

Povestea celor patru frati, abandonati de parinti, crescuti de bunica. Au taiat nucul din ograda, ca sa nu mai indure frigul

Sunt zile in care pensionara nu stie ce sa mai faca pentru a le fi copiilor bine. Intr-un an friguros, batrana a ajuns chiar sa taie nucul din gospodarie, cu ajutorul unui vecin. Altfel, nu ar fi avut bani de lemne, sa faca focul in casa si sa mai incalzeasca peretii reci.

Cei patru frati dorm impreuna cu bunica lor, inghesuiti intr-o bucatarie. Nici macar suficiente paturi nu au in casa.

Mos Craciun nu stie adresa celor patru frati

Pentru cei patru frati, Mos Craciun este un batranel care nu reuseste in niciun an sa ajunga pe ei. Iar copiii nici nu mai spera.

Tot ce isi doresc de Craciun este sa aiba un camin calduros. Gerul pe care il resimt in casa in fiecare iarna i-a facut sa uite si de foame.

Putina caldura este tot ce isi doresc.

Oameni cu sufletul mare au venit in ajutorul bunicutei Elena si a celor 4 copilasi. Printre acestia se numara si membrii Asociatiei „Speranta pentru Romania” care, in 2016, au organizat o campanie caritabila pentru a strange fonduri.

Ii puteti contacta pe organizatori prin e-mail: infosperanta@gmail.com. sau la numarul de telefon: 0749/402.098. Cei care vor si au posibilitatea sa ajute aceasta familie personal, ii gasiti in localitatea Tincova, la casa cu numarul 170.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

7 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână