Povești de mămici

Poveste din spital: „Mi-am adus pe lume copilul mort, singură în salon, în plină pandemie” | Demamici.ro

Poveste din spital: „Mi-am adus pe lume copilul mort, singură în salon, în plină pandemie”. Povestea dureroasă a unei tinere însărcinate, aflată și  ea la un pas de moarte, după ce a suferit o infecție și și-a pierdut fătul la doar 16 săptămâni.

Ashley Lemieux (33) din Arizona aștepta cu nerăbdare momentul când avea să își țină în brațe bebelușul. Nașterea, un moment magic pentru orice femeie, s-a transformat în cel mai negru coșmar pentru ea.

Singură, într-o rezervă de spital, fără accesul oamenilor dragi, Ashley a adus pe lume fătul pierdut, din cauza unui sepsis – o infecție care s-a răspândit în sângele ei de la o altă infecție a rinichilor nediagnosticată la timp.


Bebelușul nu a fost suficient de rezistent în fața acestei infecții și a murit înainte să ajungă pe lume.

Poveste din spital: „Mi-am adus pe lume copilul mort, singură în salon, în plină pandemie”. Primele simptome: crampe la stomac și dureri cumplite

Ashley a început să experimenteze primele simptome cu o noapte înainte de a ajunge la spital. Inițial, nu era sigură dacă să meargă la Urgențe, din cauza riscurilor
COVID-19. În scurt timp, crampele la stomac au ajuns să fie atât de greu de suportat, încât a mers împreună cu soțul la spital.

Odată ajunși la spital, Ashley a fost despărțită de soțul ei și nu le-a mai fost permis să stea unul lângă altul, nici măcar în timpul ecografiei cu ultrasunete.

„Să nu știi dacă bebelușul mai e în viață sau nu, în timp ce stai și te uiți la tavanul alb și aștepți un verdict… a fost îngrozitor! Și pe deasupra să nu-ți poți ține de mână nici măcar soțul”, a declarat Asheley, potrivit thesun.co.uk.

Inițial, medicul a liniștit-o și i-a spus că fătul este în regulă, însă starea ei se agrava din ce în ce mai tare, din cauza sepsisului care ar fi putut în orice clipă să se transforme în septicemie.

A doua zi în spital: „Am aflat că bebelușului nu-i mai
bate inima”

După 24 de ore în spital, bebelușul nu a mai rezistat. Medicii s-au întors la Ashley cu o veste cumplită.

„Șuvoaie de lacrimi au început să-mi curgă pe obraji. Infecția aproape că mi-a luat mie viața, pentru bebelușul meu a fost prea mult… Boala mea mi-a răpit copilul”.

Medicii nu i-au permis nici acum să-l aibă pe soțul ei alături. Ashley a rămas singură, în salon, plângându-și copilul pierdut.

A doua zi au început contracțiile

„Mi-am adus pe lume copilul mort, într-un salon de spital, de una singură. Totul s-a întâmplat atât de repede. A fost cea mai îngrozitoare experiență prin care am trecut.”

După tragica naștere, Ashley nu s-a mai putut privi o perioadă în oglindă.

Poveste din spital: „Mi-am adus pe lume copilul mort, singură în salon, în plină pandemie”

„Recunosc, îmi era greu să îmi privesc burtica care până recent adăpostise viața, cel mai frumos dar pe care l-am primit. Acum era totul gol…”, a mai spus ea.

Ashley a decis să-și numească fiul pierdut Jayce („vindecător”), iar apoi, împreună cu soțul ei, și-au luat rămas bun în mod simbolic de la el.

Astăzi, Ashley își continută terapia și speră ca povestea să ajungă și la inimile altor mămici care trec printr-o traumă similară

„Nu sunteți singure pe lume, chiar dacă nu vă dați seama de acest lucru”, este mesajul transmis de Asheley.

Vezi si: „Mi-am ingropat bebelusul, dar corpul meu nu stie asta.” Viata postpartum de cosmar a unei mame fara copil | Demamici.ro

Vezi si: Placenta calcifiata. O mama a reusit sa-si salveze bebelusul la timp | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni