Pericolul ascuns din jucăriile pentru baie. Un băiețel a fost la un pas să-și piardă vederea din cauza lor | Demamici.ro

Pericolul ascuns din jucăriile pentru baie. Un băiețel a fost la un pas să-și piardă vederea din cauza lor. V-ați uitat vreodată cu atenție la ce se află în interiorul unei jucării pentru baie cu care bebelușii voștri se joacă de fiecare dată când stau în cadă?

Ei bine, dacă nu ați făcut-o, descifrăm noi misterul. Interiorul unei astfel de jucării este mediul ideal pentru mucegai. Mama a trei copii a aflat cât de nocive pot fi unele dintre aceste jucării pentru baie, pe propria piele.

Pericolul ascuns din jucăriile pentru baie. Un băiețel a fost la un pas să-și piardă vederea din cauza lor

Într-o seară, bebelușului Baylor se juca cu o astfel de jucărie în cadă când accidental a strâns mai puternic de ea, iar jetul de apă din interior i-a intrat direct în ochi. Inițial, mama Eden nu s-a panicat. A văzut că ochiul micuțului era puțin mai roșu, dar nu credea că ceva rău urmează să se întâmple, cu atât mai mult cu cât obișnuia să curețe periodic jucăriile din baie.

„M-am gândit că ochiul i s-a iritat de la apă sau de la presiunea jetului mai puternic, însă nu am dat o prea mare importanță acestui lucru.”, a povestit mama copilului potrivit netmums.com.

Mai târziu în acea seară, ochiul lui Baylor s-a înroșit și mai tare. Soțul lui Eden l-a adus pe băiețel la spital. Acolo i s-au prescris niște picături. În loc să se amelioreze, starea lui Baylor s-a înrăutățit. „Nu mă așteptam să-l găsesc în pătuț cu ochiul foarte umflat și cu roșeața care îi cobora deja spre obraz”.

Părinții l-au dus din nou la spital, iar medicii i-au prescris antibiotice. A doua zi dimineață, ochiul lui Baylor era atât de umflat încât nici nu-l putea închide. Mai mult decât atât, micuțul făcuse și febră.

„Săptămâna care a urmat a fost înfricoșătoare. Baylor a fost diagnosticat cu o infecție bacteriană gravă și internat în spital. Ambii ochi erau acum afectați. Cadrele medicale ne-au avertizat că exista posibilitatea ca Baylor să nu mai vadă cu un ochi, cel care era cel mai grav afectat. Din fericire, situația nu a fost așa, iar ochii lui s-au vindecat”, a adăugat mama copilului.

Eden a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la pericolul ascuns din jucăriile pentru baie. „Jucării pentru baie? Aruncați-le cât colo. Chiar dacă ai impresia că le cureți, ele nu se curăță complet. Nu am nicio poză cu felul în care arată o astfel de jucărie în interior. Și oricum e imposibil de pozat. Mucegaiul nu stă la suprafață să poată fi zărit cu ochiul liber sau surprins de camera telefonului.”

Eden obișnuia să spele jucăriile cu o soluție pe bază de clor, însă nici așa nu a putut să evite îmbolnăvirea lui Baylor. Bacteria periculoasă a reușit să reziste în interiorul jucăriei și să ajungă în ochii copilului.

Jucăriile pentru baie reprezintă mediul propice apariției mucegaiului și a bacteriilor, iar jucăriile care se strâng și acumulează apă în interior sunt cele mai periculoase. După un timp vă puteți da seama de mizeria din interior prin simplul fapt că devin foarte urât mirositoare.

Un studiu desfășurat de ABC a examinat mai multe jucării de baie trimise de către părinți, iar rezultatele au fost îngrijorătoare. Au fost descoperite bacterii în absolut toate jucăriile analizate. Multe dintre ele conțineau și materii fecale.

Ce puteți face? Cumpărați pentru copiii voștri jucării în care nu poate intra apa astfel încât să rămână depozitată acolo și după baia copilului. Dacă totuși aveți astfel de jucării, spălați-le foarte des, cel puțin o dată pe săptămână. Le puteți curăța în mașina de spălat vase sau pur și simplu în apă caldă cu substanțe de dezinfectare.

Păstrați jucăriile pentru baie într-o plasă împletită, astfel încât să nu păstreze apa. Înainte de a le pune în plasă scurgeți apa cât de mult puteți. Spălați-le mai întâi în apă cu săpun, apoi lăsați-le peste noapte într-un amestec din apă cu oțet. A doua zi, clătiți-le cu apă curată.

Vezi si: Capsulele de detergent lichid din casă, un pericol real pentru copii | Demamici.ro

Vezi si: Sindromul copilului zgaltait. Greseala comisa de parinti, care pune copilul in pericol | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

6 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni