PEDITEL 1791: Eroi de la distanta pentru parinti si copii | Demamici.ro

PEDITEL 1791 sau linia de call center dedicata parintilor ce au nevoie de un sfat medical profesionist, in momentele de ingrijorare pentru copiii lor.

PEDITEL 1791 poate fi apelat de oriunde in lume si este gratuit, iar interventia operatorilor de la PEDITEL a reusit sa ajute pana acum multe familii.

„Acest serviciu este oferit de 15 medici specialisti, este initiat si implementat de Fundatia Parinti din Romania. Ne dorim sa oferim sfaturi medicale pediatrice, dar nu sunt urgente. De multe ori, parintii sunt panicati, ajung la camera de garda, asa ca noi putem face un triaj, in functie de fiecare situatie”, a declarat Cristina Grigore, fondator PEDITEL pentru viacluj.tv.

PEDITEL 1791: Eroi de la distanta pentru parinti si copii

„Peste 73% din apelurile primite se solutioneaza cu sfat medical ce poate fi aplicat acasa, fara sa fie necesara deplasarea la spital si in perfecta siguranta pentru copil. Adresarea catre 112 la serviciul de ambulanta este de 3%, iar in unitatile de primire urgente undeva la 16%, depinde de luna si de an”, a mai declarat fondatoarea serviciului telefonic.

Aproximativ 65.000 de sfaturi medicale telefonice au fost acordate in 2019, prin serviciul PEDITEL 1791.

Monica Pintican este unul dintre medicii aflati la capatul celalalt al liniei si care a ajutat mii de parinti cu sfaturile oferite.

Prin experienta dobandita, medicii de la PEDITEL 1791 reusesc sa stabileasca un prim diagnostic, oferind cea mai buna si eficienta solutie pentru parinti, dar si sa ii linisteasca in acealasi timp.

„Sunt si cazuri mai grave in care parintii nu stiu ce au de facut si atunci ii sfatuim, in functie de gravitatea situatiei, daca ii pot trata acasa sau daca e necesar consult medical”, a spus medicul Monica Pintican.

Cum functioneaza PEDITEL

Pentru a folosi serviciul PEDITEL apelati numarul scurt 1791 de pe telefonul dumneavoastra, din retelele Vodafone, Orange, Telekom si Romtelecom. Numarul scurt 1791 NU este un numar cu suprataxa.

Apelarea acestui numar se face la costul agreat de fiecare furnizor de servicii telecom cu abonatul sau, prin contractul semnat. Pentru apelarea de pe cartelele PrePay aveti nevoie de credit, nu de minute in oferta.

Durata unei consilieri telefonice este de maximum 10 minute. Pentru mai multe sfaturi despre preventie si mijloace terapeutice indicate de catre medici in diferite afectiuni, poti consulta platforma online de educatie si informare medicala www.peditel.ro la sectiunea sfaturi medicale pediatrice.

Vezi si: Serviciu medical de asistenta pediatrica GRATUITA, prin telefon, in regim non-stop. Peditel Romania | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni