Paul a devenit supererou la 7 ani. Organele micutului au salvat 5 vieti VIDEO| Demamici.ro

Un copil de doar 7 ani a devenit supererou pentru alti 5 oameni. Organele lui le-au redat speranta dupa ani buni in care au trait in umbra mortii. Unii oameni se sting inainte de a primi o sansa la viata, altii sunt salvati in ultima clipa.

Cei mai multi, aproape 6000, traiesc cu bagajul la usa, prinsi undeva intre viata si moarte, trecuti pe o lista de asteptare interminabila.

„Prin donarea de organe un lucru este clar. Se da viata. Se da viata celor care altfel ar muri pe listele de asteptare. Sunt foarte multi pacienti care asteapta pe lista de asteptare. Daca am lua lista de asteptare de nivelul Spitalului Fundeni sunt undeva la 500-600 de pacienti”, a declarat Dr. Radu Zamfir, Director Executiv Agentia Nationala de Transplant.

7 noiembrie 2017 avea sa fie ultima zi din viata lui Paul, un baietel de 7 ani. Copilul a iesit in parc impreuna cu surorile lui si intr-un moment de neatentie a fost lovit de o masina. A ajuns la spital si a intrat in moarte cerebrala. Doar aparatele i-au ajutat inima sa-i mai bata, iar medicii nu au mai putut sa faca nimic pentru el.

Rapusa de durere, mama a fost de acord sa-l faca supererou pe baiatul care pana mai ieri visa sa fie Spiderman. La 400 km distanta, la Constanta, Vasilica Sarbu a aflat ca s-a gasit un donator si pentru ea. Dupa 12 ani de lupta cu boala, medicii au chemat-o la transplant, la Bucuresti. La ea avea sa ajunga ficatul lui Paulica, supereroul care schimba 5 destine.

„A aparut supereroul Paul cand nu ne asteptam (…) Mi-a parut foarte rau pentru el pentru ca n-a apucat sa-si traiasca viata. El este un supererou pentru ca a salvat 5 vieti.

Familiei lui Paul ii multumesc din suflet ca mi-a dat o sansa la viata, sa traiesc sa-mi vad fata mare, iar celorlaltor familii sa doneze cu constiinta impacata pentru ca vor salva vieti. Asta conteaza cel mai mult: salvarea de vieti”, a declarat Vasilica Sarbu, pacienta care a primit ficatul lui Paul.

Lacrimi de fericire au curs si pe obrazul unei mame din Botosani. Petronela Suster are un baietel de 5 ani, Alexandru. El a primit unul dintre rinichii lui Paul fara de care ar fi fost condamnat la o viata de chin.

„De la 3 saptamani face dializa, iar cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa facem acest transplant. E greu sa-ti pierzi copilul, dar e o bucurie sa poti da viata unui alt copil. Eu vreau sa le multumesc din suflet”, a declarat mama lui Alexandru pentru Asta-i Romania, la Kanal D.


Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână