Știri interne

Patru frați din Ialomița, în stare gravă, după ce mama i-a spălat cu insecticid împotriva râiei. Femeia a vrut să-i scape de păduchi | Demamici.ro

Patru frați din Ialomița, în stare gravă, după ce mama i-a spălat cu insecticid împotriva râiei. Femeia a vrut să-i scape de păduchi. Patru frați din Țăndărei, Ialomița au ajuns de urgență pe mâinile medicilor, după ce mama le-a aplicat o soluție de combatare a râiei, folosită la animale, în încercarea de a-i scăpa pe copii de păduchi.

Cei patru copii au vârstele de 1 an și 9 luni, 4 ani, 7 ani, respectiv 17 ani.

Cei patru frați au ajuns în stare gravă la spitalul din Ialomița, iar medicii au dispus transferul lor către Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Cel mai afectat dintre copii a fost cel mai mic.

Starea fetiței în vârstă de 1 an și 9 luni s-a agravat, iar astfel micuța fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, iar de acolo s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD.
Potrivit ultimelor informații, în aceste momente starea copiilor este una stabilă, informează adevarul.ro.

Fetița de aproape 2 ani a fost detubată și mutată pe secție, iar starea sa este una stabilă. Ceilalți trei frați, aflați pe secție, au și ei o stare mai bună.

Mama copiilor a vrut să-i scape pe aceștia de păduchi, așa că i-a spălat pe cap cu o substanță toxică, folosită la animale pentru a le scăpa de râie. Primele simptome au început să apară în aceeași seară. Copiii au acuzat vărsături și dureri de cap.

Inițial, mama a ajuns la spitalul din Țăndărei cu cei doi copii mici, de 1 an și 4 ani.

Medicii au dispus imediat transferul lor către București, iar în cazul copilului mai mic, către Urziceni, deoarece starea lui se agravase.
La doar o oră și jumătate mai târziu, mama a revenit la aceeași unitatea medicală și cu ceilalți doi copii, de 7 și 17 ani, care începuse să acuze și ei stări de rău.

Patru frați din Ialomița, în stare gravă, după ce mama i-a spălat cu insecticid împotriva râiei. O anchetă a fost deschisă în acest caz

Potrivit ultimelor informații oficiale, toți cei patru copii din Țăndărei se află în stare stabilă. Aceștia vor rămâne sub supraveghere medicală la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din București, informează și independentonline.ro.

Direcția Generală de Asistență Socială Ialomița a deschis o anchetă în acest caz.

„Am solicitat Serviciului de Asistență Socială al Primăriei Țăndărei să facă o evaluare inițială, urmând ca verificările ulterioare să le realizăm noi, în funcție de concluziile preliminarii!” susțin reprezentanții DGASPC Ialomița. Mai mult decât atât, în cauză a fost deschis și un dosar penal. Ancheta polițiștilor vizează comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

2021, Brașov: Moartea tragică a doi frați după ce mama i-a spălat cu același insecticid

În urmă cu doi ani, un episod similar s-a petrecut în comuna Ungra, județul Brașov, atunci când trei copii au fost intoxicați cu Tomosan, același insecticid folosit la animale pentru combaterea râiei.

Mama i-a spălat pe cei trei copii de 7, 8 și 9 ani pentru a-i scăpa de păduchi, urmată de bunica copiilor.

Starea celor trei frați, dar și a bunicii, s-a agravat în următoarele ore, fiind transportați la acel moment la Spitalul Rupea.
Din nefericire, cei doi frați în vârstă de 7 și 8 ani nu au mai putut fi salvați, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Intoxicația cu pesticide, fatală pentru oameni

Pesticidele de uz animal sau agricol sunt extrem de periculoase și se pot dovedi letale.
Copiii sunt cu atât mai sensibili în fața acestor substanțe și pot provoca un grad ridicat de toxicitate sua chiar moarte.

Primele simptome ale intoxicației cu pesticide pot include greața, vărsături, diaree, dureri abdominale, stare de slăbiciune, tremur, convulsii, iar în unele cazuri se poate ajunge și la comă.
Dacă apar astfel de simptome și suspectați o posibilă expunere la pesticide este important să vă prezentați de urgență la spital.

Vezi și: Trei fetițe din Brașov au murit după ce mama le-a spălat pe cap cu o soluție pentru deparazitarea oilor | Demamici.ro

Vezi si: Frățiorii din Iași, uciși de otrava pentru șoareci împrăștiată prin casă VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

3 săptămâni