Știri interne

Ce spune mama Alexandrei Ivanov despre noaptea cumplită în care fiica sa a murit | Demamici.ro

Ce spune mama Alexandrei Ivanov despre noaptea cumplită în care fiica sa a murit? Alexandra Ivanov, o tânără mămică de numai 26 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a murit într-un spital din Botoșani în urmă cu aproape două săptămâni. 

Povestea sfâșietoare a început în noaptea de joi spre vineri, 18 august, când Alexandra, însărcinată cu al patrulea copil, a început să sângereze. Alertați de situație, a decis să cheme ambulanța. În câteva minute, Alexandra era deja la Maternitatea din Botoșani, în grija medicilor.

Însă medicii au decis că nu reprezintă o urgență și a fost lăsată până dimineață, deși femeia le-a spus că are dureri crunte. Starea tinerei s-a deteriorat, iar vineri dimineață tânăra s-a stins din viață.

Deși toată noaptea, Alexandra a avut dureri, niciun medic nu a intervenit. În jurul orei 8.00 dimineața, vineri, 18 august 2023, Alexandra Ivanov murea după o noapte de chin, din cauza unui edem pulmonar și a unei insuficiențe cardio-respiratorii.

Ce spune mama Alexandrei Ivanov despre noaptea cumplită în care fiica sa a murit? Declarațiile cutremurătoare ale Doinei Miron

Doina Miron, mama Alexandrei, este cadru medical, asistentă la Psihiatrie Pediatrică. Femeia a povestit că fiica ei venea să o viziteze mereu, împreună cu copiii. Joi, în ultima zi de viață a Alexandrei, tânăra i-a zis mamei sale că o doare puțin burta și are febră. Mama sa i-a dat niște calmante, iar Alexandra s-a întins în pat.

Pe seară a aflat de la soțul Alexandrei că fiica sa sângera, Doina Miron a insistat să meară la spital.

În noaptea în care Alexandra a murit, femeia era de gardă, la aproximativ un kilometru distanță de fiica sa. A vorbit prin mesaje, toată noaptea cu ALexandra.

„Asistenta a stat cu ea. Ramona Baltă, am înțeles că așa o cheamă, a stat cu ea. Asta știu, mi-au spus toate fetele, a stat, a dus-o și la baie, în brațe a dus-o, la 2:00, la 6:00. Nu-și mai simțea picioarele. La ora 6 dimineața am vorbit cu o colegă de la neonatologie, pentru că era singura de gardă dimineață și săraca s-a dus. La 7 fără ceva când a intrat în tură s-a dus și a stat cu ea până a intrat în ATI. Până când a făcut epistaxisul și hemoragia”, precizează Doina Miron pentru botosaneanul.ro.

„Eu am avut încredere oarbă în colegele mele, în sistem. Că puteam să mă duc peste medic, și eu eram de gardă, dar am zis că nu îndrăznesc, pentru că noi pentru asta muncim, ca să ajutăm oamenii. Nicio clipă nu m-am gândit că nu o să intervină. Dar după ce am văzut mesajul <Nu am aer> și nu mi-a mai răspuns la telefon absolut nimeni, atunci am plecat la Maternitate. Vrem să se facă dreptate, asta cerem”, precizează Doina Miron pentru stiri.botosani.ro.

Ultimul mesaj al Alexandrei către mama ei a fost trimis la 7:05. Acesta este cumplit: „Nu am aer”. După acest mesaj, Alexandra nu a mai răspuns la telefon.

„Eu când vorbeam cu ea, nu mai știu pe la cât, pe la 7:05 și atunci am sunat-o pe doamna de la neonatologie cu care am vorbit și mi-a zis: sunt aici lângă ea. Cred că nu știa, abia o văzuse. Și a zis: cred că a făcut un atac de panică pentru că nu are aer. Dar a zis că toată e rece. Și mi-a închis telefonul. Și am intrat în alertă. Mi-a zis după aceea că s-a încercat, i s-a pus oxigen, era foarte agitată că nu avea aer și la un moment când s-a întors a început să-i curgă sânge pe nas și pe gură și atunci și-au dat ele seama de gravitatea situației. Dar nu știu dacă a fost, nici atunci măcar, medicul lângă dânsa”, mai spune Doina Miron, mama Alexandrei, potrivit sursei anterior citate.

După ce i-a închis telefonul asistenta de pe neonatologie, mama Alexandrei a plecat de urgență de la serviciu: „Când am ajuns la Maternitate deja era decedată. Am mers cu un medic care m-a dus până la ATI dar deja…”.

Mama îndurerată a Alexandrei spune că nu a primit nicio explicație. „Nu m-au lămurit, nimic. Nici nu mai aveam puterea să mai întreb. Atât mi-a zis cineva printre uși că avea deja plămânii pe jumătate inundați de sânge. Dar o cauză, ceva, sau vreun medic… Nici nu am mai avut ochi să mai văd”.

Cauzele decesului Alexandrei Ivanov conform certificatului medical constatator

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati ” Botoşani, Ioan Asaftei.

Întrebat câte cadre medicale care erau de gardă pe secţie în acea noapte au activitatea suspendată în urma deciziei conducerii spitalului, reprezentantul unităţii sanitare a răspuns: „Sub rezerva că nu am documentele în faţă, ştiu că este vorba despre un medic, o asistentă şi personal auxiliar, trei cadre medicale”.

Vezi și: Alexandra Ivanov a fost înmormântată: „Când o mamă moare din cauza unei nașteri, moare ca un martir” | Demamici.ro

Vezi și: O tânără de 26 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a murit într-un spital din Botoșani. Trei copii au rămas fără mamă | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni