Sarcina

O noua sarcina dupa nastere. Dupa cat timp? | Demamici.ro

O noua sarcina dupa nastere. Dupa cat timp? O noua sarcina dupa nastere pare o idee buna pentru mamicile care isi doresc un frate sau o surioara pentru copilul lor. Acest tip de decizie vine, in general, atunci cand parintii nu isi doresc o diferenta prea mare de varsta intre copiii lor.

Asadar, atata timp cat nu alaptezi, menstruatia poate sa reapara dupa 6-8 saptamani.
Daca alaptezi, menstruatia reapare mult mai tarziu, abia dupa cateva luni bune. In unele cazuri, mamele pot avea din nou menstruatie abia in momentul intarcarii.

O noua sarcina dupa nastere. Dupa cat timp?

Dupa nastere, trebuie sa tii cont de faza de recuperare si restrictiile impuse si de medici in ceea ce priveste reluarea contactului sexual.

In orice caz, abia dupa minimum 6 saptamani de la nastere, vei incepe sa ai din nou ovulatie.

Desi alaptezi, acest lucru nu constituie un mijloc de contraceptie pentru tine. Asadar exista sanse sa ramai insarcinata chiar si cand alaptezi.

Imediat dupa nastere, ovarele elibereaza un ovul inainte de prima menstruatie. Acest lucru face posibila o noua sarcina dupa nastere.

Daca nu iti doresti sa ramai insarcinata din nou, cel mai bine este sa folosesti mijloace de contraceptie si sa eviti anticonceptionalele, deoarece pot afecta productia de lapte.

Cand este bine sa ramai din nou insarcinata

Medicii sunt de parere ca perioada ideala pentru a ramane din nou insarcinata este la 1 an de cand ai nascut, in special daca ai nascut natural.

In acest interval de 12 luni, starea de sanatate a mamei se reface complet, menstruatia se reia dupa alaptare, iar mama se simte suficient de puternica fizic pentru a putea duce si cea de-a doua sarcina.

Pierderea mamei sau a copilului, principalele riscuri majore

Atunci cand organismul nu este suficient pregatit pentru o noua sarcina, riscurile unui travaliu spontan sunt mari. Din acest motiv, medicii recomanda sa asteptati cel putin un an intre sarcini.

Un studiu realizat in randul femeilor de peste 35 de ani, care au ramas insarcinate la doar 6 luni de la nastere, a indicat un nivel cu 1.2% mai mare al riscului de mortalitate la nastere a mamei. Mai exact, 12 cazuri la 1000 de sarcini.

In cazul mamelor care au asteptat 18 luni, riscul a scazut la mai bine de jumatate: 5 cazuri la 1000 de sarcini.

Asadar, daca sunteti decisa sa va mariti familia intr-un interval cat mai scurt, cel mai bine ar fi sa va consultati cu medicul vostru inainte. Nu luati astfel de decizii singure si, cel mai important, tineti cont de necesitatea corpului vostru pentru a se regenera.

Vezi si: Cat timp trebuie sa astept dupa cezariana pana sa pot naste din nou? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni