Știri externe

O mamă și bebelușul prematur, blocați în Cipru, după ce femeia a intrat în travaliu cu 16 săptămâni mai devreme | Demamici.ro

O mamă și bebelușul prematur, blocați în Cipru. Bethany Cleathero, în vârstă de 27 de ani, a fost considerată aptă de zbor, dar a intrat în travaliu cu câteva ore înainte de a lua avionul spre casă.

Fiica ei Molly s-a născut cu 16 săptămâni mai devreme, pe 29 iunie.

De atunci, ea și soțul ei Jan s-au străduit să obțină documente de călătorie pentru Molly, iar asigurarea lor nu va acoperi costurile tot mai mari ale îngrijirii neonatale, scrie metro.co.uk.

Din cauza barierelor lingvistice care cauzează probleme, ei sunt disperați să o ducă pe Molly acasă la o unitate NHS. Jan a trebuit să se întoarcă acasă, în Cullompton, Devon, împreună cu celelalte două fiice ale lor.

El a spus că factura finală pentru Molly ar putea ajunge la 100.000 de lire sterline. Asta pentru că fetița are o gaură în plămâni și este încă sub supraveghere medicală în Cipru. Cuplul a apelat la organizația de caritate „Lucy Air Ambulance for Children” pentru ajutor și au reușit să strângă aproape 30.000 de lire sterline printr-un apel GoFundMe.

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: „Era cât un pachet de biscuiți”

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: „Era cât un pachet de biscuiți”. O mamă din Marea Britanie a născut unul dintre cei mai mici bebeluși care au venit pe lume prematur.

Cheryl Guile era însărcinată cu gemeni și urma să nască în februarie, însă a intrat în travaliu la 23 de săptămâni de sarcină. Pentru a fi considerată la termen, o sarcină trebuie să ajungă la vârsta gestațională de 37 de săptămâni. Citește toată povestea aici.

Travaliul si nastere prematura. Cum iti dai seama ca travaliul a inceput

Sunt cateva semne care pot indica declansarea unui travaliu prematur.

Cervixul tau este dilatat– daca cervixul tau incepe sa se dilate mai devreme in cel de-al treilea semestru, sunt sanse mari ca bebelusul sa vina pe lume mai devreme.

Contractii care nu dispar – desi contractiile sunt frecvente pe parcursul sarcinii, inainte de travaliu acestea devin constante si apar la intervale de 10 minute sau chiar mai des.

Pierderea timpurie a dopului gelatinos – unele gravide isi pierd dopul gelatinos in intervalul de 37-40 de saptamani de sarcina. In momentul in care observi o scurgere usor sanguinolenta inainte de intervalul programat, este un semn transmis de corpul tau ca se apropie travaliul.

Copilul nascut prematur. Ce se intampla cu el

Copilul nascut sub 27 de saptamani: bebelusul este extrem de vulnerabil si va avea nevoie de ingrijire specializata ceva mai indelungata in Unitatea de Terapie Intensiva Neonatala, in special de suport respirator.

Copilul nascut intre saptamanile 28 si 31: in aceasta situatie, nou nascutul va avea cu siguranta nevoie de ingrijire specializata in Unitatea de Terapie Intensiva Neonatala. El va prezenta un risc moderat pentru a suferi de hipotermie, hipoglicemie sau alte infectii.

Copilul nascut intre saptamanile 32 si 33: copilul va avea nevoie de ingrijirea medicilor. Sunt sanse mari sa prezinte probleme respiratorii. Vei putea petrece timp cu copilul doar in Unitatea pentru Recuperare Prematuri sau va fi internat direct in Unitatea de Terapie Intensiva Neonatala.

Copilul nascut intre saptamanile 34 si 36: in acest caz, nu se aplica niciun tratament. Este posibil ca bebelusul sa arate mic, insa va putea ramane in salon cu tine. In functie de cum se alimenteaza sau daca intervin alte probleme, el poate fi primit si in Unitatea pentru Recuperare Prematuri.

Vezi și: Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! „La naștere erau de dimensiunea unui baton de ciocolată” | Demamici.ro

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

13 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni