O mamă și-a fotografiat abdomenul după a cincea naștere, fără să-i pese de judecățile oamenilor: „E timpul să sărbătorim frumusețea noastră” | Demamici.ro

O mamă și-a fotografiat abdomenul după a cincea naștere, fără să-i pese de judecățile oamenilor: „E timpul să sărbătorim frumusețea noastră”. O mamă a cinci copii a făcut un gest cu care a reușit să rămână în inimile multor femei. Brenda Stearns, o femeie din Mexic, s-a mutat în SUA în urmă cu mai mai mulți ani, după ce avea să-și cunoască soțul printr-un simplă coincidență. Se pregătea să formeze un număr de telefon, însă destinul a făcut ca ea să formeze un număr greșit, iar la celălalt capăt să se afle bărbatul cu care urma să își întemeieze o familie.

Lucrurile au fost roz la început, iar entuziasmul, dar și oboseala, se amplificau cu fiecare sarcină a Brendei. La exterior, păreau o familie perfectă cu cinci copii, însă după ultima sarcină, Brenda a fost lovită de depresia postpartum.

O mamă și-a fotografiat abdomenul după a cincea naștere

Schimbările care s-au petrecut în corpul ei și faptul că nu reușea să își mai revină la forma inițială nici după câteva luni bune de la cea de-a cincea naștere, i-au adâncit și mai tare stările depresive. Într-o zi, totul avea să se schimbe. Brenda a hotărât să iasă din bula în care intrase, să nu se mai concentreze pe stările și emoțiile ei și să se concentreze doar pe realitate.

„Realitatea este că corpul meu este puternic și frumos… și așa este și al tău”, a spus Brenda.

Și-a făcut curaj și a decis să-și învingă „demonii depresiei” prin expunerea vulnerabilităților. S-a fotografiat cu abdomenul la vedere, după cele 5 sarcini, și nu a făcut-o oricum, ci cu zâmbetul pe buze. Apoi a postat fotografiile pe internet.

„Am postat această fotografie pentru a aminti că nu contează cum arată corpul nostru în momentul de față, este timpul să ne sărbătorim frumusețea noastră”, a scris ea.

Deși gestul acestei mămici este cu adevărat o inspirație pentru multe femei care trec prin aceleași emoții și stări, multe voci au criticat-o aspru pe Brenda pentru gestul ei. Unii internauți au numit-o „dezgustătoare”, pentru modul cum și-a expus corpul după naștere.

Însă Brenda nu s-a lăsat doborâtă, ba chiar a devenit și mai puternică în fața valului de critici. A început o mișcare de sensibilizare cu privire la frumusețea maternității și a continuat să rămână vizibilă în spațiul online.

În scurt timp, tot mai multe mămici s-au regăsit în mesajul ei și au aclamat inițiativa. Însă pe lângă aspectul fizic și cum ne percepem în oglindă, Brenda a amintit cât de important este cum suntem, de fapt, percepute prin ochii copiilor noștri și cât de perfecte suntem pentru ei: „Ei ne cunosc inimile și ne iubesc necondiționat. Și asta este tot ce contează”, a mai spus ea.

Sarcina vine la pachet cu foarte multe transformări. La unele ne așteptăm, la altele nu. Fiecare corp reacționează diferit în funcție de o mulțume de factori: genetică, stil de viață, sport, alimentație, hidratare etc. Cert este că fiecare lună de sarcină aduce noi provocări pe care corpul nostru trebuie să le gestioneze cum se pricepe mai bine. După cele nouă luni în care o nouă viață s-a plămădit în burtica noastră urmează o perioadă de tranziție în care încercăm să învățăm să trăim din nou fără burtică.

Este perfect normal să te simți bulversată. Perioada de după naștere nu este una ușoară. Pe lângă rolul de mamă încerci să te reacomodezi cu tine. Ești nerăbdătoare să revii la formele de dinainte de sarcină și te poți simți dezamăgită, tristă, frustrată când vezi că blugii vechi nu te încap nici după jumătate de an de când ai născut. Indiferent de mărimea hainelor pe care le porți, de un lucru trebuie să fii sigură. Ești frumoasă și ești puternică.

Vezi și: Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină… | Demamici.ro

Vezi si: In costum de baie, dupa 3 nasteri. Postarea mamei despre corpul postpartum a devenit virala | Demamici.ro

Vezi si: Asa arata corpul femeii la cateva zile dupa nastere. Cu pruncii la piept, cu burta mare, cu lenjerie de unica folosinta | Demamici.ro

Vezi si: Ce nu-ti spune nimeni inainte sa nasti. O tanara mamica, despre sacrificiul mamelor: „Nimeni nu mi-a spus ca voi plange ore in sir!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni