O gravidă de 41 de ani cu boala Lyme a născut un bebeluș de nota 10. Mama singură a apelat la fertilizare in vitro | Demamici.ro

O gravidă de 41 de ani cu boala Lyme a născut un bebeluș de nota 10. Mama singură a apelat la fertilizare in vitro. Și-a dorit să fie mamă, deși multe aspecte din viața ei păreau că nu îi vor oferi această șansă.

Singură, la vârsta de 41 de ani, fără un partener alături de care să-și construiască o familie și cu un diagnostic care i-ar fi putut pune sănătatea copilului în pericol: boala Lyme.

Este povestea unei mame din Londra, care a reuși să sfideze toate improbabilitățile.

Julie Seal a reușit să îi surprindă chiar și pe medici atunci când a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă.

Și-a dorit de mai bine de zece ani să devină mamă, însă viața nu i-a scos în cale partenerul potrivit pentru ea.

Medicii au avertizat-o că și în eventualitatea unei sarcini, bebelușul ar putea lua boala Lyme, iar acest lucru să ducă la paralizie.

O gravidă de 41 de ani cu boala Lyme a născut un bebeluș de nota 10. Mama singură a apelat la fertilizare in vitro

„Îmi doream mult să mă pot vindeca de boala, mai presus de orice, pentru a deveni mamă. Medicii mi-au spus că există riscul ca bebelușul să fie afectat de infecția încă activă în organismul meu. În trecut suferisem deja două avorturi, care au fost puse pe seama afecțiunii mele”, a povestit ea pentru Daily Mail.

Boala Lyme apare ca urmare a infecției cu Borrelia burgdorferi, transmisă de o căpușă și modul în care sistemul imunitar reacționează la această infecție.

„Am fost nevoită o perioadă să stau în scaunul cu rotile, aveam inflamații la nivelul creierului, pierderi de memorie”, a povestit Julie după ce în 2015 a fost mușcată de o căpușă.

Pe măsură ce a început să urmeze un tratament, condiția ei s-a îmbunătățit, însă infecția nu dispăruse în totalitate din organism.

Se instalase o nouă dorință, aceea de a fi mamă, iar acest lucru a motivat-o să recurgă la cele mai bune tratamente pentru a reduce cât mai mult eventualele efecte cauzate de boală.

La vârsta de 32 de ani se căsătorise cu cel alături de care credea că își va întemeia o familie. Relația lor nu a durat prea mult, așa că divorțul a fost inevitabil.

Și-a dorit mult să devină mamă, așa că nu a mai vrut să aștepte apariția partenerului ideal. A mers la o clinică de fertilizare in vitro și, în mod miraculos, a reușit să rămână însărcinată din prima, cu ajutorul unui donator anonim.

„Unii oameni mi-au spus că a fost un act egoist, prin faptul că nu ofer șanse unui copil să aibă o viață normală, să aibă și un tată. Însă eu încurajez toate femeile să recurgă la această metodă, dacă își doresc să devină mame. Uneori, e mai bine ca un copil să crească într-o familie iubitoare, monoparentală, decât să aibă doi părinți care se ceartă în permanență”, a mai spus Julie.

În ziua în care a născut, Julie a avut-o alături pe mama ei în vârstă de 74 de ani.

„Am trecut prin multe lucruri dificile în viață, însă de departe, a avea un copil a fost cel mai minunat lucru pe care l-am trăit”, a mai spus ea.

Vezi si: Mămicile care au născut purtând mască își împărtășesc poveștile | Demamici.ro

Vezi si: Pentru femeile care isi aduc pe lume copiii in timpul pandemiei: „Esti puternica, Super Mami!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

18 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni