O fetita nou-nascuta s-a ales cu o cicatrice dupa ce doctorii i-au taiat accidental fata in timpul cezarienei | Demamici.ro

O fetita nou-nascuta s-a ales cu o cicatrice dupa ce doctorii i-au taiat accidental fata in timpul cezarienei. O fetita nou-nascuta s-a ales cu o cicatrice pe un obraz, in timpul nasterii. Darya Kadochnikova, mama fetitei, a fost nevoita sa nasca prin cezariana dupa ce micuta si-a schimbat pozitia in uter.

In timpul interventiei chirurgicale, bebelusul a fost taiat pe fata. Mama, originara din Rusia, in varsta de 19 ani, si-a dorit foarte mult sa nasca natural, insa doctorii i-au recomandat sa faca cezariana intrucat fatul isi schimbase pozitia in uter. Cadrele medicale i-au spus ca aceasta varianta este mult mai sigura pentru ea si pentru copil.

O fetita nou-nascuta s-a ales cu o cicatrice dupa ce doctorii i-au taiat accidental fata in timpul cezarienei

Tinerei i-a fost administrat un anestezic intravenos dupa ce epidurala nu si-a facut efectul. Cand s-a trezit dupa operatie, Darya a avut un soc in momentul in care si-a vazut pentru prima data fetita. Micuta avea o taietura pe obrazul drept, chiar sub ochi.

Cerand o explicatie pentru cele intamplate, mamicii i s-a spus ca: „fetita nu ar fi trebuit sa se miste atat de mult in timpul procedurii”, relateaza Daily Mail. In urma interventiei chirurgicale nu doar bebelusul a avut de suferit, ci si mama care a facut febra foarte mare. Reprezentantii spitalului nu au comentat inca acest caz.

Vezi si: Corina a nascut la 29 de saptamani. In timpul cezarienei a facut stop cardio-respirator, iar baietelul a intrat in soc septic | Demamici.ro

Vezi si: Raluca Alexandru a murit dupa o operatie de cezariana. Caz asemanator cu cel al Andreei Balan | Demamici.ro

Exista mai multe situatii in care medicii recomanda cezariana in locul nasterii naturale:

Copilul este in suferinta. In momentul in care bataile inimii bebelusului nu se incadreaza in valorile considerate sigure de catre medic, cezariana poate fi o varianta mai buna.

Bebelusul se afla intr-o pozitie anormala. Daca micutul este pozitionat cu capul in sus si picioarele spre canalul de nastere sau daca copilul sta pe o parte sau transversal, interventia chirurgicala este recomandata.

Exista probleme cu placenta. In momentul in care deschiderea colului uterin este acoperita de placenta (placenta previa), medicul poate recomanda nasterea prin cezariana.

Travaliul nu se declanseaza. Cu toate ca mama are contractii dese si puternice, colul uterin nu se deschide suficient. Acesta este cel mai frecvent motiv pentru care se recomanda operatia de cezariana.

Obstructie mecanica. In cazul in care un fibrom obstructioneaza canalul nasterii sau exista o fractura de pelvis sau capul bebelusului este prea mare (hidrocefalie severa) se recomanda ca nasterea sa fie facuta prin operatie de cezariana.

Vezi si: Baietelul i-a murit in burtica dupa ce Stela a fost trimisa acasa de la spital: „Impingeam si speram ca copilul meu era in viata!” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

9 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni