Știri interne

O fetiță de 5 ani din Hunedoara a căzut de la fereastră. O copertină a salvat viața micuței | Demamici.ro

O fetiță de 5 ani din Hunedoara a căzut de la fereastră. O copertină a salvat viața micuței. Încă o familie a fost la un pas de tragedie după ce un minor lăsat nesupravegheat a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Hunedoara.

Fetița de 5 ani se afla acasă doar cu surioara ei mai mică, în vârstă de 3 ani, în locuința lor de pe strada Nicolae Bălcescu din Hunedoara. Din primele informații, copila ar fi încercat să închidă un geam, moment în care s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut de la etaj, potrivit observatornews.ro.

O fetiță de 5 ani din Hunedoara a căzut de la fereastră

În tot acest timp, mama fetelor plecase la cumpărături, fără să-și închipuie măcar ce tragedie poate avea loc, atunci când cei mici sunt lăsați nesupravegheați.

Din fericire, impactul cu solul nu a fost letal, iar căderea fetiței a fost atenuată de o antenă TV și de o copertină, înainte de a ateriza pe spațiul verde din fața blocului.

Mătușa fetei, care locuiește pe aceeași stradă, își amintește cu groază cum a auzit căzătura nepoatei sale.

„Eram acasă şi, dintr-odată, s-a auzit o bubuitură şi auzeam vecinii cum strigau că a căzut fetiţa. Am fugit afară să văd despre ce fetiţă e vorba, atunci am văzut că e nepoţica”, a povestit mătușa fetei.

Un echipaj medical a ajuns de urgență la fața locului, iar copila a ajuns pe mâinile medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Hunedoara. De acolo a fost transferată la Spitalul de copii Louis Turcanu din Timişoara.

Polițiștii au deschis un dosar de vătămare corporală din culpă. Între timp, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va cerceta modul în care mama îşi creşte cele două fete, urmând să se ia o decizie în acest caz.

Tot la Hunedoara un copil de 1 an și 10 luni a murit după ce mama l-a scăpat de la etajul patru

Cazul fetiței care a căzut de la etajul 4 al locuinței nu este primul de acest gen din Hunedoara. Tot anul acesta, un băiețel în vârstă de 1 an și 10 luni a fost mai puțin norocos, după ce propria mamă l-a scăpat de la fereastră.

O mamă din Orăștie, județul Hunedoara, și-a privit copilul de 1 an și 10 luni cum își dă ultima suflare, după ce micuțul a căzut în gol de la etajul patru al blocului. Din primele informații dezvăluite de polițiști, mama și-ar fi scăpat copilul accidental, de la etajul patru al locuinței lor.

Băiețelul în vârstă de 1 an și 10 luni a supraviețuit impactului, însă leziunile suferite i-au agravat imediat starea. Deși a fost transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăștie, copilul nu a supraviețuit, iar medicii s-au văzut nevoiți să pronunțe decesul.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră

Probabil de multe ori ți-a trecut prin minte scenariul negru în care copilul ar fi deschis geamul sau ușa termopan și s-ar fi prăbușit în gol de la zeci de metri. Din nefericire, aceste scenarii sunt reale, iar multe familii au trecut prin adevărate drame pentru că nu au luat în considerare opțiunea montării unui sistem de protecție pentru geamurile/ ușile de termopan.

Una dintre cele mai comune variante de protecție o constituie montarea unui mâner cu cheie. Acesta este potrivit pentru orice ușă sau fereastră termopan de pvc nouă sau deja montată, fără să aibă vreo importanță profilul din care sunt confecționate (Ferestre Rehau, Ferestre Salamander,etc).

Mânerul se poate bloca într-o anumită poziție: închis sau oscilobatant și se poate debloca numai prin folosirea cheii. Costul aproximativ pentru un astfel de sistem este cuprins între 25 și 50 RON, prețurile variind în funcție de model, de producător sau distribuitor. Continuarea articolului AICI!

Vezi și: Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Vezi si: Gemeni de doi ani din Ploiești au murit după ce au căzut de la etajul 10. Mama făcea live pe Facebook | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni