O fetita de 5 ani a murit de sepsis la cateva ore dupa ce medicii o diagnosticasera cu o boala a copilariei | Demamici.ro

O fetita de 5 ani a murit de sepsis la câteva ore după ce a fost trimisă acasă de la spital pentru o „boală tipică a copilăriei”, după cum s-a spus într-o anchetă.

Ava Macfarlane a fost dusă la urgențe de către părinții ei îngrijorați. Fetita nu putea respira bine, avea febra mare, erupții roșii și letargie extremă.

După ce a fost văzută de un medic și i s-a administrat paracetamol și ibuprofen, fetita a fost externată – mamei i s-a spus că suferă de un „virus comun”.

Dar după ce s-a întors acasă, starea Avei s-a agravat, iar părinții au fost nevoiți să o aducă înapoi la spital. Starea ei a continuat să se deterioreze și, în ciuda tratamentului, a murit în primele ore ale următoarei dimineți.

Dupa mai multe investigatii s-a aflat ca Ava a murit de sepsis – răspunsul copleșitor al organismului la infecție – după ce a dezvoltat sindromul de șoc toxic (TSS).

TSS – o infecție bacteriană grava. Toxinele dăunătoare care ajung în fluxul sanguin pot provoca insuficiența mai multor organe – a devenit cunoscută la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80, când s-a descoperit că multe femei care au dezvoltat-o folosiseră anumite mărci de tampoane super-absorbante.

Mama Avei, Lesley Gearing, a declarat că micuta a inceput sa se simta slabita cu aproximativ o săptămână înainte de deces.

O fetita de 5 ani a murit de sepsis la cateva ore dupa ce medicii o diagnosticasera cu o boala a copilariei

Avei i-a aparut pe corp o iritatie pronuntata (arata de parca ar fi fost imbracata cu un tricou rosu) si a inceput sa-si dea ochii peste cap. Părinții, speriati, au decis să o ducă la spital în jurul orei pranzului pe data de 13 decembrie 2017.

Ajunsi la Centrul Medical din Nottingham, o asistentă a observat-o pe Ava înainte să fie văzută de un doctor.

„Ava a primit ibuprofen și ni s-a spus că o vor verifica din nou pentru a vedea dacă temperatura ei a scăzut”.

Parintilor li s-a spus ca fetita a contractat un virus „comun”. Au trimis-o acasa, iar parintilor li s-a spus sa o aduca inapoi daca starea sa se inrautateste.

Parintii au ajuns acasa cu Ava, insa in decursul acelei nopti fetita a inceput sa se simta din ce in ce mai rau. Trunchiul ii ardea in timp ce mainile si picioarele erau foarte reci. De dimineata cand au ajuns din nou la spital, picioarele micutei incepusera sa se invineteasca. Doctorii le-au spus parintilor ca ar putea fi din cauza deshidratarii. I-au administrat fluide.

Un alt  doctor a venit sa o consulte. Abia atunci mama a auzit rostindu-se pentru prima data cuvantul sepsis cu privire la fetita sa. A crezut ca au ajuns la timp la spital, insa lucrurile au inceput sa se deterioreze cu o viteza uluitoare.

Ava a fost dusa la terapie intensiva unde a fost bagata in coma indusa. I s-au administrat antibiotice puternice, insa inima micutei a cedat. Mama a aflat cauza mortii dupa ce a citit raportul de necropsie.

„Medicii au crezut ca este vorba despre o boala a copilariei si ne-au externat cu recomandarea de a o tine sub observatie”, a declarat mama, potrivit Daily Mail.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni