La 9 ani Roxana vrea sa devina medic, dar merge flamanda la scoala: „Un piure cu carne si salata mi-ar placea!” | Demamici.ro

La 9 ani Roxana vrea sa devina medic, dar merge flamanda la scoala. La doar 9 ani, Roxana are visuri mari. Isi doreste sa devina medic, sa faca oamenii sanatosi, sa-i ajute. Fetita are un suflet bun cu toate ca viata nu i-a fost deloc usoara.

Pentru unii copii mancarea nu este o grija sau o pofta, insa nu si pentru Roxana. Fetita din Vaslui merge deseori flamanda la scoala si se uita cu jind la pachetele copiilor. Parintii ei nu isi permit sa-i puna mancare in ghiozdanel, iar micuta s-a resemnat cu gandul asta.

Reporter: Sunt zile când te duci flămândă la şcoală?
Roxana: Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău…
Reporter: Ți-ar plăcea altceva?
Roxana: Un piure cu carne, o salată. Cam atât…

Familia Pruteanu din Vaslui o are pe Roxana si inca 4 copii. Cel mai mare dintre frati are 16 ani si a abandonat scoala pentru a munci cu ziua. Capul familiei, tatal, este grav bolnav.

La 9 ani Roxana vrea sa devina medic, dar merge flamanda la scoala

Barbatul e la pat de 3 ani, iar mama incearca din rasputeri sa-si ajute familia. Parintii si copiii traiesc din ajutorul social si din alocatii, veniturile fiind in jur de 800 de lei, suma mult prea mica pentru un trai decent.

Daniela Pruteanu, mama copiilor, s-a obisnuit cu foamea. Femeia nu-si doreste decat sa aiba ce sa le puna pe masa copiilor: „Nu mă mai îndur să mănânc… Dacă sunt copiii mici, vezi că mănâncă, se satura şi părintele.”

Dacă doriți să ajutați familia Pruteanu, îl puteți contacta la telefon pe Gabriel, reprezentant al primăriei, la telefon 0771.039.597.

Abandonul scolar este un fenomen alarmant in Romania. In tara noastra, in fiecare an, renunta la scoala aproximativ 30.000 de copii, iar cei mai multi o fac din cauza saraciei.

Puteti urmari reportajul VIDEO AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni