O fetita de 11 luni a murit de gripa. Mama Sofiei: „Drum lin, ingerasul nostru!” | Demamici.ro

O fetita de 11 luni a murit de gripa. Sofia, o fetita de 11 luni dintr-un sat din Vaslui, a murit din cauza gripei, marti. Micuta avea si alte probleme medicale si nu era vaccinata antigripal. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a confirmat miercuri noul deces cauzat de virusul gripal.

Parintii Sofiei au dus-o la Spitalul Judetean Vaslui de indata ce au aparut primele simptome. 13 zile a stat internata fetita in unitatea medicala inainte de a fi transferata la Spitalul de Copii „Sfanta Maria” din Iasi. Medicii din Iasi au confirmat ca fetita era infestata cu virusul gripal AH1N1. La internare, starea micutei era foarte grava.

dr. Tamara Solange Rosu: „Este vorba despre un copil care a decedat prin gripă AH1N1, a fost adus la noi prin transfer, dintr-un spital judeţean, cu stare generală gravă de la internare. A continuat terapiile specifice, s-a evidenţiat acest virus, evoluţia a fost nefavorabilă şi a intrat în stop cardio-respirator.”

Vezi si: O fetita de 4 ani a orbit din cauza gripei. Dr. Mihai Craiu avertizeaza: „Vaccinati copiii sanatosi!” | Demamici.ro

O fetita de 11 luni a murit de gripa. Sofia a fost nascuta prematur si avea o patologie asociata

Sofia a fost nascuta prematur si avea o patologie asociata, prezentand astfel un factor de risc.

Parintii micutei sunt distrusi de durere. „Ai fost, ești si vei fi o luptătoare! Drum lin, ingerasul nostru!”, a scris mama copilei pe contul de socializare. Cunoscuti si apropiati ai familiei au fost socati sa afle vestea tragica si au lasat mesaje prin care ii incurajau pe parinti si plangeau disparitia prematura a copilei de 11 luni.

Vezi si: Spalatul mainilor inainte de masa, esential in plin sezon gripal – experiment | Demamici.ro

„Ingerasul nostru, sufletelul nostru, tu ai luptat cat ai putut, de ce te-a ales pe tine Dumnezeu? De ce nu a facut o minune? Ai lasat inima distrusa tuturor, minunea noastra. Drum lin spre cer, luptatoare noastra mica!”, a scris matusa Sofiei pe contul de socializare.

In acest sezon, 9 persoane si-au pierdut viata din cauza gripei. Pana acum murisera 8 persoane din Dambovita, Hunedoara, Arges, Sibiu, Bistrita-Nasaud, Prahova si Bucuresti. In sezonul trecut, 199 de oameni au murit din cauza gripei.

Cum se confirma diagnosticul de gripa

„Confirmarea unui diagnostic se face cu o altă procedură. Se recoltează un exudat, se trimite la Institutul ‘Cantacuzino’ şi acolo se face confirmarea cu laboratorul. Depinde de fiecare medic, cum crede.

Nu este o procedură unde să se spună clar că spitalul este obligat să aibă teste rapide. Depinde dacă au finanţe să achiziţioneze şi, oricum, nu pot recolta la toţi pacienţii care prezintă o simptomatologie respiratorie”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

In sezonul gripal de anul trecut un alt bebelus de 11 luni, de aceasta data un baietel, a murit din cauza gripei.

Vezi si: Un baietel de 11 luni a murit din cauza gripei. Mama facuse un apel pe Facebook cu cateva ore inainte | Demamici.ro

Share

Articole recente

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

50 de minute

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână