Știri externe

O fetiță a murit înecată în cadă. Tatăl ieșise câteva minute la o ţigară | Demamici.ro

O fetiță a murit înecată în cadă. Tatăl ieșise câteva minute la o ţigară. Bărbatul în vârstă de 26 de ani lăsase bebeluşul nesupravegheat, cu robinetul deschis, ca să fumeze o ţigară şi să se pună la curent cu ultimele noutăţi de pe reţelele de socializare. Cele câteva minute de neatenţie i-au fost însă fatale copilului, iar tânărul va plăti după gratii pentru moartea micuţei Leah.

Leah a murit anul trecut, la începutul lunii aprilie, iar Daniel James Gallagher a fost găsit vinovat pentru tragedie. Bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost condamnat acum la cinci ani de închisoare, cu suspendare după 15 luni de ispăşire a sentinţei. De altfel, acesta şi-a asumat răspunderea şi a pledat vinovat, scrie Mirror.

Tatăl său o uitase în cadă, în locuinţa lor din Queensland, Australia. Apa se ridica la un nivel de 10-12 centimetri. Suficient însă pentru ca totul să se transforme într-un real pericol. În ziua tragică, tânărul plecase pentru scurt timp, pentru a verifica o pană de curent, a declarat el în instanţă. Apoi s-a decis, însă, că e un moment potrivit să-şi aprindă o ţigară şi să-şi verifice contul de Facebook.

Micuța Leah nu a avut nicio șansă

O fetiță a murit înecată în cadă. Întors în baie, a găsit-o pe fetiţă „plutind cu faţa în jos”, cu apa revărsându-se pe podea. Daniel Gallagher a sunat imediat la numărul de urgenţă şi a încercat să-i acorde primul ajutor bebeluşei, până la sosirea paramedicilor. Mama copilului, Shaylan Gallagher, a făcut la rândul ei eforturi disperate să o salveze. Din nefericire, totul a fost în zadar. Medicii de la Spitalul Hervey Bay au declarat decesul.

Procurorul Chris Cook a estimat că tânărul a lăsat copilaşul nesupravegheat timp de aproximativ şapte minute. Acesta a remarcat „remuşcările” bărbatului, însă a subliniat că moartea micuţei Leah „nu a fost un accident”.

„A fost dincolo de limita simplei neglijenţe. Acţiunile sale au dus la moartea ei inevitabilă. Impactul asupra victimei a fost, în mod evident, extrem. Părinţii bebeluşului divorţaseră tocmai din cauza certurilor legate de modul în care-şi creşteau copilul.”, a spus acesta.

Măsuri de siguranță pentru copii la baie

  • scoate dopul la cadă imediat după ce a terminat de făcut baie.
  • există pericolul de înec chiar și în cadă, prin alunecări periculoase. Un procent de 47% dintre copiii cu vârste de 10-17 ani care s-au înecat astfel știau să înoate.
  • dacă copilul face baie singur, supraveghează-l. Nu te lăsa distrasă de vorbitul la telefon sau alte tabieturi.

Vezi și: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni