Necropsia bebelușului mort de la Suceava. Preotul care l-a botezat, urmărit penal | Demamici.ro

Preotul Alexandru Mazareche, cel care a oficiat slujba de botez a bebelușului mort de la Suceava, este urmărit penal pentru ucidere din culpă.
Autoritățile au făcut necropsia bebelușului care a intrat în stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat complet în apă, la botez.
Autoritățile au informat că preotul a dobândit, astfel, calitatea de suspect.

Facem precizarea că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat dosarul penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect iar autopsia a fost efectuată în cursul acestei dimineţi, urmând a fi înaintat la dosarul cauzei raportul de necropsie, informează autorităţile.

Cazul bebelușului mort după slujba de botez a stârnit revolte în rândul părinților, iar în mediul online a apărut și o petiție conform căreia părinții își doresc ca scufundarea totală a copilului la botez să nu mai fie deloc practicată.
În ultimii ani, mulți părinți au solicitat preoților care oficiau botezul să nu le scufunde copilul, din motive de siguranță, ci doar să îi stropească cu apă pe creștet.

Bebelușul de la Suceava se născuse prematur și avea o stare fragilă

Din rezultatele preliminare ale autopsiei, bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid. În următoarele zile urmează să fie stabilit cu exactitate dacă lichidul era apă sau lapte.

Bebelușul avea o lună și jumătate atunci când a fost botezat și se născuse prematur.
Părinții susțin că l-au înștiințat pe preot de acest lucru înaite să fie scufundat în apă, iar preotul i-ar fi spus mamei să alăpteze copilul ca să nu mai plângă.

Reprezentanții bisericii mai spun că fiecare preot decide în ce poziție ține copilul atunci când este botezat.

După această tragedie, preotul care a oficiat slujba nu mai poate sluji până la finalizarea acestei anchete.
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis un comunicat după moartea bebelușului, prin care își exprimă durerea și tristețea despre trecerea în neființă a „pruncului Iustin”, potrivit stiridinbucovina.ro.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile