Nașterea prematură

Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască | Demamici.ro

Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască. S-au născut mai devreme, însă s-au avut unul pe altul în lupta pentru supraviețuire. Iar acest lucru le-a dat forță.

Povestea emoționantă a unor gemeni, fetiță și băiețel, care s-au născut cu aproape 3 luni înainte de termen, dar care au reușit să sfideze așteptările medicilor.

Gemenii Harper și Gunner au venit pe lume prematur la centru medical Monmouth din New Jersey, după multe încercări ale părinților de a face un copil. Venirea micuților pe lume a fost la fel de plină de încercări.

Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască

„Când i-am văzut pentru prima dată erau cu multe fire în jurul lor, conectați la aparate. Harper nu se dezvolta corespunzător, așa că au crezut că e ceva în neregulă cu intestinele ei. Ulterior, au descoperit că avea o gaură în inimă și a trebuit să fie operată. A fost îngrozitor, nu-mi doream decât să supraviețuiască”, povestește mama copiilor, Amanda.

Harper a fost separată de frățiorul ei, Gunner, și internată la alt spital pentru operația la inimă. La naștere, gemenii cântăreau puțin peste 900 de grame fiecare, iar starea lor era extrem de vulnerabilă. Orice zi în viață era o victorie pentru ei.

Din fericire, starea lor a început să evolueze, iar după o lună, gemenii s-au reunit.
Tot atunci, mama copiilor a putut să-și țină la piept pentru prima dată copilașii, iar micuții au făcut tuturor o surpriză emoționantă.

La o lună de la separare, gemenii Harper și Gunner s-au ținut de mână, în ziua în care au fost aduși din nou împreună, iar momentul a fost unul magic.

„În acel moment în care s-au ținut de mânuță m-am simțit copleșită și parcă abia atunci am realizat că sunt mamă de gemeni. A fost prima dată când am putut să-i țin pe ambii în brațe. Când i-am văzut cum își ating mâinile mi-am dat seama de legătura puternică care există între ei. Știam că această legătura le va da putere să scape cu bine”, a mai spus Amanda.

Micuțul Gunner a fost primul care a fost externat, însă surioara lui a mai rămas o perioadă în spital și hrănită temporar cu ajutorul unui tub. Mama copiilor râdea cu un ochi și cu altul plângea. Deși se bucura că se poate întoarce acasă cu băiețelul, gândul nu-i stătea decât la Harper, care încă se afla în spital.

După 103 zile petrecute în spital, micuța Harper a fost și ea externată și s-a întors acasă, la familia ei.

Amanda și soțul ei au avut mai multe încercări eșuate de a deveni părinți. Ulterior, s-au hotărât să apeleze la fertilizarea in vitro și nu mică le-a fost uimirea când au aflat că vor avea nu unul, ci doi copii.

Sarcina a decurs în termeni normali, însă în săptămâna 27 de sarcină Amanda nu s-a mai simțit bine. Medicii i-au spus că are tensiunea crescută și urma să fie ținută la spital sub observație.

În săptămâna 30 de sarcină, Amandei i s-a rupt apa, iar apoi a fost dusă în sala de operații pentru cezariană. În ciuda dificultăților, bebelușii miracol au sfidat orice pericol pentru a-și face drum către familia lor, unde au fost așteptați de atâta timp.

„Sunt mai puțin dezvoltați decât bebelușii de vârsta lor, însă sunt niște mici campioni și totodată niște mici miracole și ne bucurăm în fiecare zi de ei„, a mai adăugat Amanda.

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro

Vezi si: Naștere naturală prematură după cezariană într-un spital de stat din Belgia. Oana povestește: „M-am ridicat în picioare după o oră și am plâns de fericire” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni