Știri interne

Medicul pediatru Ioan Figan s-a stins din viață la 71 de ani | Demamici.ro

Medicul pediatru Ioan Figan s-a stins din viață la 71 de ani. După trecerea neașteptată în neființă a doctorului Carmina Schaas din Iași, și doctorul pediatru Ioan Figan a plecat către ceruri.

Doctorul Ioan Figan s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, sâmbătă, 6 mai, după o viață dedicată salvării celor mici. Ioan Figan a fost medic pediatru și întreaga carieră, întreaga viață, și-a dedicat-o salvării copiilor bolnavi.

Medicul pediatru clujean, Ioan Figan, a fost primul preşedinte al Casei de Asigurări Cluj şi director al Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.

Doctorul Ioan Figan  a fost absolvent al UMF „Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca în anul 1980. A parcurs toate gradele universitare, prin concurs, pană la gradul de conferențiar. A fost medic primar pediatrie din anul 1996, Doctor în medicină din anul 2000. Activitatea didactică a efectuat-o cu studenții de la medicină și stomatologie din perioada de asistent universitar, ca și stagii clinice, urmate și de cursurii universitare și postuniversitare.

Medicul pediatru Ioan Figan s-a stins din viață la 71 de ani

Din anul 1997, până în 2009 a ocupat prin concurs, posturi de conducere: director al Spitalului de Copii, președinte al CJAS, manager al Spitalului de Copii, perioadă în care a efectuat doar cursuri cu studenții, conform legii.

Medicul Ioan Figan a fost autor al monografiei „Etiologia actuală a enterocolitelor la copil”, ca unic autor; dar și autor a 7 capitole în volumele de Pediatrie sub redacția Prof. univ. Miu Nicolae, edițiile 1 și 2; autor al unui capitol în Patologia Adolescentului, sub redacția Prof. univ. dr Miu Nicolae; autor a 28 lucrări științifice publicate în reviste în extenso în reviste din țară si patru în reviste din străinătate, relatează site-ul Cluj24.ro.

Carmina Schass, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, a murit în timp ce era de gardă. A adus pe lume mii de vieți, iar recent devenise bunică

Renumitul medic obstetrician Carmina Schass, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, a murit la vârsta de 59 de ani, chiar în timp ce își practica meseria de-o viață.

Doctorul care și-a câștigat simpatia și aprecierea în rândul miilor de paciente, pe care le-a ajutat în clipele nașterii, s-a prăbușit pe holul spitalului, în timp ce se pregătea să asiste la o nouă naștere. Vineri, 5 mai, era prima gardă din această lună a doctorului, însă stresul, oboseala și epuizarea acumulate și-au spus cuvântul, potrivit mărturisirilor făcute de colegii din spital. Citește articolul complet aici!

Vezi și: Carmina Schass, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, a murit în timp ce era de gardă. A adus pe lume mii de vieți, iar recent devenise bunică | Demamici.ro

Vezi și: A murit fata de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu, la școală: „Acel jeleu era de dimensiuni foarte mari, de 6 centimetri” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni