Medicul erou din Piatra Neamț a lăsat în țară doi copii! Soția: „Nu aveam nevoie de un erou. Aveam nevoie de un soț, de un tată!” | Demamici.ro

Medicul erou din Piatra Neamț a lăsat în țară doi copii! Soția: „Nu aveam nevoie de un erou. Aveam nevoie de un soț, de un tată!” Soția medicului Cătălin Denciu, care lupta în prima linie la Spitalul Județean din Piatra Neamț, a povestit momentele de groază prin care trece de sâmbătă seara, de când a izbucnit incendiul.

Medicul Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care focul a izbucnit în secția ATI a SJU Neamț. Cu riscul propriei sale vieți, a preferat să se arunce în flăcări pentru a salva pacienții COVID care se aflau intubați.

Eroismul său nu a fost trecut cu vederea, cu atât mai mult cu cât a ales să acționeze pentru niște pacienți cărora mulți nu le mai dădeau șanse oricum. Laudele și aclamațiile sunt infime comparativ cu durerea prin care trece în aceste momente familia lui: soția și cei doi copilași.

Medicul erou din Piatra Neamț a lăsat în țară doi copii! Soția: „Nu aveam nevoie de un erou. Aveam nevoie de un soț, de un tată!”

Soția medicului Denciu nu își dorește decât ca soțul și tatăl copiilor ei să se întoarcă bine acasă.

„Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate.

Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.”, a povestit soția presei.

„Nu aveam nevoie de un erou. Aveam nevoie de un soț, de un tată”

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. El a fost transportat inițial la Iași, iar de acolo o aeronavă a ajuns cu el la Spitalul Floreasca din București.
În cursul zilei de duminică, el a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, printr-o aeronavă a MApN.

„Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră.

Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo.”, a povestit soția medicului erou, pentru Observator.

„Faci de gardă sâmbătă seara. Ai doi copii acasă și o soție. Ai 48 de ani.”

Cătălin Denciu se afla de gardă în noaptea în care a izbucnit incendiul la secția ATI de la Spitalul din Neamț.

Originar din Focșani, povestea lui s-a răspândit imediat pe rețelele de socializare, iar oamenii au început să se roage pentru el:

„Un EROU: Era de gardă astă seară, Dr. Ioan Cătălin Denciu, medic specialist ATI la Spitalul Județean din Piatra Neamț, tată a doi copii, a suferit răni grave pe 80% din corp, pentru a salva viețile unor pacienți intubați, bolnavi de COVID19.
Poate în seara aceasta noi toți ne putem ruga pentru el și pentru toți cei aflați în suferință.”

„Să spunem o rugăciune pentru el, vă rog! Să îl ajute Dumnezeu să supraviețuiască, să ajungă în Belgia și să fie bine. Medicul Ioan Cătălin Denciu este un erou, și poate că e prea mic cuvântul ăsta pentru ce a făcut el.”

„Faci de gardă sâmbătă seara. Ai doi copii acasă și o soție. Ai 48 de ani. Ai de cel puțin 8 ore pe tine costumul „de cosmonaut”: combinezon, mănuși și – nomina odiosa – vizieră și nelipsita mască.

Grijești de 16 pacienți covid, intubați, cu șanse mici de supraviețuire. Nu eziți să te arunci în flăcări, chiar dacă toate statisticile spun că pacienții intubați au șanse infime în România de a se întoarce la viață. O faci pentru că sunt pacienții tăi. Tu te-ai luptat pentru fiecare dintre ei să-i ții la aparate.

Medicului-erou Ioan Cătălin Denciu, care a salvat viața a 6 pacienți, îi putem mulțumi într-un singur mod: găsindu-i un avion care să-l ducă într-un spital dintr-o altă țară.”

Vezi si: Mamă pentru 22 de generații de copii. Tatiana Gavril a murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț | Demamici.ro

sursă foto: facebook Exploziv TV

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

9 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni