Știri externe

Mamă fără brațe are grijă de fiica ei, de 3 ani, folosindu-și picioarele pentru a face totul, de la spălat și îmbrăcat până la gătit | Demamici.ro

Mamă fără brațe are grijă de fiica ei. Artista belgiană Sarah Talbi, din Bruxelles, a învățat să trăiască fără brațe încă de la naștere și a dezvăluit felul în care are grijă de fiica ei, Lilia, în vârstă de trei ani, folosindu-și picioarele pentru a face lucruri precum spălarea și îmbrăcarea ei.

Pentru a o scoate pe Lilia din pătuț, Sarah și-a învățat fiica să-și pună brațele în jurul gâtului și își folosește forța pentru a o ridica și a o așeza pe podea.

Mama fetiței gătește stând deasupra unui scaun în fața blatului, ținând cuțitul cu un picior și legumele cu celălalt.

Femeia a recunoscut că obișnuia să fie foarte speriată că își va răni fiica când era nou-născută, pentru că era atât de „fragilă”.

Sarah a spus că nu a plănuit niciodată să vorbească despre viața ei personală pe canalul ei de YouTube, unde discută despre artă, dar a început să facă asta după ce unii dintre fanii ei au întrebat-o despre modul în care se descurcă cu Lilia. Acum, artista numără peste 274.000 de urmăritori pe canalul ei.

Mamă fără brațe are grijă de fiica ei

„Este nebunesc și incredibil că atât de mulți oameni sunt abonați la canalul meu de YouTube”, a spus ea.

„Astăzi mi se pare interesant faptul că dizabilitățile sunt prezentate și dedramatizate.

„Îmi place să împărtășesc și să arăt că viața mea este la fel de normală ca a oricui altcineva. Cred că fanii mei înțeleg că, în general, viețile noastre nu sunt atât de diferite”, a adăugat ea.

„Dizabilitatea mea nu este tabu și Lilia o înțelege foarte bine. Sunt foarte surprinsă de cât de natural acționează în jurul handicapului meu, de parcă ar fi doar un detaliu.

„Ea spune: „Mama nu are brațe, dar are picioare” sau „Unii oameni au brațe și alții nu”.

„Ea vede că este ceva diferit, dar nimic mai mult”, a spus mama copilului, conform Daily Mail.

Deși s-a confruntat cu unele provocări, Sarah a spus că soțul ei este un tată prezent, care este acolo pentru a împărtăți toate treburile casnice.

„În primul rând, nu îmi cresc singură fiica, ea are un tată foarte bun care este foarte implicat”, a spus ea.

Primele zile ale Liliei au fost o provocare pentru Sarah, care a trebuit să-și dea seama de maternitatea cu un handicap.

„Provocările au fost mai mari în primele trei luni, când un bebeluș este foarte fragil”, a spus Sarah.

„Mi-a fost foarte frică că-mi rănesc copilul, așa că tatăl ei a preluat multe.

„A fost foarte greu pentru că, ca mamă, îți dorești acea legătură directă. Nu am nicio problemă să cer ajutor când vine vorba de dizabilitatea mea, dar să cer ajutor când vine vorba de copilul meu a fost greu de suportat”, a adăugat ea.

Mamă fără brațe are grijă de fiica ei. Sarah a explicat că a reușit să-i schimbe scutecele Liliei folosind degetele de la picioare, totuși, s-a bazat pe soțul ei să o scoată din pătuț până când Lilia va fi suficient de mare pentru a se agăța de gât.

Soțul i-a fost de mare ajutor atât fizic, cât și moral

„Dar, pe de altă parte, era tatăl ei și avea și dreptul să aibă grijă de copilul său.

De-a lungul anilor, lui Sarah i-a fost mai ușor să aibă grijă de Lilia singură.

„În a șasea lună, Lilia a trecut de la nou-născut la bebeluș și lucrurile au fost mai ușoare prin casă, deși încă aveam nevoie de ajutor cu căruciorul”, a spus ea.

„Acum are trei ani și pot avea grijă de ea fără niciun ajutor. Putem ieși la plimbare fără ca nimeni să fie nevoit să împingă căruciorul. Este o adevărată fericire”, a adăugat ea.

Pe canalul ei de Youtube, Sarah a distribuit mai multe videoclipuri în care este văzută având grijă de fiica ei.

Lilia este capabilă să se ridice din pat ținându-se sus și agățată de umerii mamei sale, în timp ce Sarah se ghemuiește și se îndepărtează de pat.

Sarah este foarte pricepută cu degetele de la picioare și este capabilă să ridice ea însăși cuțitele, ținându-le între degetul mare și arătător.

De asemenea, își poate folosi piciorul pentru a găti pe o tigaie, ținând mânerul tigaii cu degetul și spatula cu celălalt.

Mama mai știe să frământe aluatul cu degetele de la picioare pentru a face produse de patiserie delicioase pentru familia ei.

Sarah face toate treburile casnice singură

Mamă fără brațe are grijă de fiica ei. Sarah se spală singură, folosind piciorul pentru a freca săpunul și a învățat să se machieze cu picioarele și, de asemenea, a demonstrat cum își poate pune propriul sutien.

Pentru a face acest lucru, mama copilului închide sutienul folosind degetele de la picioare, apoi își trece capul prin el și folosește degetul de la picior pentru a-l trage în jos pe piept până când acesta cade în poziție.

Într-un alt videoclip, mama arată cum își duce fiica în parc.

Lilia, care este suficient de mare pentru a merge, se ține de mâneca mamei ei când merg una lângă alta.

Dacă Lilia vrea să se dea în leagănele parcului, Sarah este capabilă să o împingă ușor cu genunchiul sau piciorul.

Foarte puțini oameni au vizat-o sau hărțuit-o pe Sarah online.

„Primesc foarte puține mesaje negative sau hărțuitoare. Adesea cred că oamenii văd în mine dificultățile pe care ei înșiși nu le pot depăși în viața lor de zi cu zi”, a spus ea.

Vorbind despre ceea ce speră că poate realiza canalul ei, mama copilului a spus ce vrea să arate: „asta nu este o problemă să fii diferit și că putem trăi cu toții viața pe care am decis să ne-o construim”.

Vezi și: Știa că va naște un băiețel fără picioare și cu o singură mână, dar nu a vrut să renunțe la sarcină | Demamici.ro

Vezi si: Bebelus de 11 luni nascut fara un brat cucereste internetul. E cel mai tanar „influencer” de pe Instagram | Demamici.ro

Vezi si: Baietelul care s-a nascut fara o parte din creier a murit la 5 ani | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână