Știri externe

Mamă de tripleți la 16 ani: „Să ai trei copii la vârsta asta nu-ți schimbă doar ție viața. O schimbă și pe a celor din jurul tău” | Demamici.ro

Mamă de tripleți la 16 ani. Viața de mamă adolescentă nu este una ușoară și cu siguranță îți schimbă definitiv cursul vieții. Însă atunci când te pregătești să aduci pe lume nu unul, ci trei copii, înainte chiar și de vârsta majoratului, rolul de mamă îți acaparează cu siguranță întreaga viață.

Un rol pe care o tânără din Marea Britanie a ales să-l îmbrățișeze și să facă față tuturor provocărilor așa cum a putut. Nu doar ea, ci întreaga familie, care i-a fost alături.

Natalia Scanlan, o tânără în vârstă acum de 17 ani, și-a relatat povestea de viață într-o serie de documentare de televiziune dedicate mamelor tinere din UK. Adolescenta a devenit mamă a trei fetițe identice, Ellie, Lillie și Maddie.

Natalie a povestit că a rămas însărcinată chiar înainte de a pleca într-o vacanță, împreună cu iubitul ei în vârstă de 19 ani, iar din acel moment viața i s-a schimbat radical. Totul s-a oprit în jurul ei, căci copiii îi solicitau toată atenția și implicarea, însă cu toate acestea nu regretă cele trei minuni din viața ei.

„Nu cred că e ceva greșit în a avea copii de tânără, însă trebuie să accepți faptul că nu îți va schimba doar ție viața, ci o va schimba și pe cea a persoanelor apropiate din jurul tău.”

Pentru Natalie, viața de mamă cu trei copii îi ocupă tot timpul. Ideea de a avea o carieră este acum una îndepărtată și nici măcar la un loc de muncă, care să o mai ajute cu cheltuielile casei, nu se poate gândi.

„Mi-ar plăcea să pot merge și la lucru, însă e greu de găsit ceva care să se potrivească cu noul meu program. Dacă fetițele sunt puse la culcare la ora 7 seara, iar eu ajung la 6 seara acasă, nu îmi mai rămâne decât o oră de petrecut cu ele”, a declarat ea în documentar.

Mamă de tripleți la 16 ani. Adolescenta are parte și de susținerea familiei sale

Mai mult, mama ei, care a rămas însărcinată cu ea tot la vârsta de 16 ani, spune că unele zile pot fi dificile pentru fiica ei. Adolescența este o perioadă cu multe schimbări, iar dacă mai adaugi și responsabilitățile unei mame cu trei copii, unele zile pot deveni copleșitoare.

„Are doar 17 ani, însă are o mare responsabilitate pe umeri. E tânără și știu că ar trebui să se bucure acum de această tinere. Să schimbi scutece sau să cureți biberoane nu e ce ar trebui o adolescentă de vârsta ei să facă acum. Iar viața de mamă nu e deloc ușoară”, a mai declarat bunica tripleților.

Tânăra mămică a trei fetițe speră ca lucrurile să devină mai simple pe măsură ce micuțele ei vor crește.

Nu poți face niciodată ce ai tu chef să faci. Totul se învârte în jurul lor. Cred că va deveni mai simplu atunci când vor mai crește”.

În Mare Britanie se înregistrează un număr ridicat de mame adolescente. Potrivit unul raport, rata de concepție în rândul minorelor din UK este în prezent la 15.8 la fiecare 1000 de adolescente cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani.

Această rată a scăzut, cu toate acestea, simțitor în ultimii ani în Marea Britanie. Un adevărat record s-a produs în anul 2007, atunci când rata de concepție în rândul minorelor era de 41.6, de trei ori mai mult decât în prezent.

România este în topul țărilor europene în ceea ce privește rata nașterilor în rândul minorelor

Cazul aduce în prim plan o problemă spinoasă din România. Fetele tind să-și înceapă viața sexuală prea devreme, iar numărul adolescentelor care devin mame înainte de vârsta majoratului a crescut în ultimii ani. Doar în 2022 peste 30 de minore din România au devenit mame. Citește întreg articolul aici!

Vezi și: Doi sibieni au devenit părinți de tripleți identici concepuți pe cale naturală: „Doctorul mereu îmi spunea: sarcină dumnezeiască ai tu aici!” EXCLUSIV | Demamici.ro

Vezi și: Sarcină rară cu tripleți identici: „Astfel de copii se nasc o dată la 200 de milioane de cazuri” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni