Mama a doi copii, prima persoana din lume vaccinata impotriva coronavirusului. Vaccinul este unul experimental | Demamici.ro

Mama a doi copii, prima persoana din lume vaccinata impotriva coronavirusului. Cercetatorii isi folosesc toate resursele si toata priceperea pentru a gasi un vaccin impotriva noului coronavirus. Prima doza dintr-un vaccin experimental a fost injectata unei participante la studiu, a informat „Institutul National de Alergii si Boli Infectioase” din Statele Unite ale Americii.

45 de adulti sanatosi vor fi implicati in studiul vaccinului in urmatoarele 6 saptamani. Fiecare participant va primi doua injectii la distanta de o luna, in diferite doze. Pana in prezent nu a fost descoperit niciun vaccin impotriva coronavirusului, care a devenit o problema spinoasa si peste ocean.

Vaccinul de fata se afla in prima faza de testare. Cercetatorii vor sa-i testeze siguranta si sa vada daca determina raspunsul asteptat din partea sistemului imunitar al pacientului. Pentru a fi dovedita eficacitatea vaccinului in preventia infectiei COVID-19, va fi nevoie de mult mai multi participanti la studiu si de multe luni (intre 12 si 18 luni), sustin expertii, informeaza CNN.

„Gasirea unui vaccin sigur si eficient in prevenirea infectarii cu noul coronavirus este o problema de sanatate publica urgenta”, a declarat Dr. Anthony Fauci, director NIAID.

„Aceasta prima faza a testarii vaccinului, lansata intr-un timp record, reprezinta un prim pas spre atingerea obiectivului”, a adaugat Fauci.

Studiul este finantat de NIAID si desfasurat de catre „Kaiser Permanente Washington Health Research Institute” din Seattle, Statele Unite ale Americii. Vaccinul care utilizeaza material genetic a fost dezvoltat de oamenii de stiinta de la NIAID, in colaborare cu compania specializata in biotehnica, „Moderna”.

Vezi si: Ce se intampla cu vaccinarea copiilor in aceasta perioada? Sfaturi de la Mihaela Nita, medic pediatru VIDEO | Demamici.ro

Mama a doi copii, prima persoana din lume vaccinata impotriva coronavirusului

Prima persoana care a primit vaccinul test a fost Jennifer Haller, in varsta de 43 de ani, mama a doi copii. Participantii la studiu primesc cate 1000 de dolari fiecare. Femeia a aflat despre studiu de la o prietena care a distribuit pe Facebook postarea Institutului in care era era anuntata nevoia de voluntari.

„Am fost la un control fizic, am dus dosarul cu istoricul medical si mi s-a luat sange. Se pare ca toate testele au iesit bine intrucat am primit un telefon de la Institut si am fost chemata pentru administrarea primei doze de vaccin”, a declarat Jennifer Haller.

Femeia nu a fost motivata de rasplata financiara, ci de nevoia de a ajuta si de a salva vieti omenesti. „Daca ar fi fost sa fac asta pentru bani, nu cred ca suma era suficienta ca sa ma determine sa ma implic. Nu banii m-au facut sa accept sa fac parte din studiul asta.

Ma ingrijoreaza ca multi americani nu au privilegiile pe care eu si familia mea le avem. Sunt multe persoane care isi pierd locurile de munca, mai ales in industria restaurantelor. E devastator ce se intampla si va fi mai rau. Imapactul la nivel fizic si psihic asupra oamenilor va fi coplesitor.”

Jennifer Haller lucreaza ca manager operational la o companie si are o situatie materiala buna. Femeia a marturisit ca a facut cumparaturi care sa-i puna familia la adapost in urmatoarele saptamani, insa se gandeste si la cei care nu au aceasta posibilitate. Jennifer Haller s-a oferit voluntar in acest studiu intrucat vrea sa contribuie la salvarea vietilor.

Vezi si: Povestea a doua cadre medicale, mame, infectate cu noul coronavirus. Una a supravietuit, cealalta nu! | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni