Recomandări

Magazinul cu hăinuțe pentru copiii nevoiași. Aici poți dona sau lua haine gratis pentru cei mici | Demamici.ro

Magazinul cu hăinuțe pentru copiii sărmani și-a deschis ușile pentru oricine are nevoie de ajutor sau vrea să doneze pentru cei nevoiași.
Magazinul care oferă articole vestimentare provenite din donații a fost înființat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti pentru a veni în sprijinul familiilor cu o situație precară.
Toate obiectele sunt gratuite, de bună calitate și dezinfectate.
Părinții pot veni la magazinul cu hăinuțe din București în orice sezon și pot găsi salopete, geci, compleuri sau paltonașe pentru copii.
Magazinul se află pe strada Regina Elisabeta nr. 75, Bucureşti, sector 5, de luni până vineri, între orele 11.00 – 18.00.

„Proiectul „Bebe de Bucureşti are hăinuţe” a luat naştere după încheierea stării de urgenţă, perioadă în care ne-am confruntat cu foarte multe cereri din partea părinţilor care şi-au pierdut locurile de muncă. Aceştia ne solicitau să-i sprijinim cu alimente şi produse necesare creşterii şi îngrijirii copiilor.

În acelaşi timp, foarte multe persoane ne-au contactat pentru a ne dona hăinuţe, jucării şi produse în stare bună pentru bebeluţii din familiile aflate în dificultate financiară.

Astfel, dorind să răspundem cât mai util cererilor de acest tip, DGASMB a implementat un sistem permanent de primire, sortare, igienizare şi distribuţie de hăinuţe, jucării pluşuri şi lucruri necesare copiilor”, a explicat Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, potrivit ADEVARUL.RO

Cum poți dona haine pentru copii, în București

Toți cei care își doresc să facă o faptă bună și să ajute un copil sau chiar mai mulți, pot dona hainele aflate încă în stare bună la următoarele centre.

1. Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4;
2. Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1;
3. Punct Perla, Soseaua Stefan cel Mare nr. 1, sector 1;
4. Spălătoria Socială, Str. Armeniş nr. 2, sector 3;
5. 5.Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei nr. 24, sector 6. Programul este de Luni-vineri, între orele 9.00 – 16.00
6. Sediul central al „Bebe de Bucureşti are hăinuţe“ este situat pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu). Program: luni – vineri, între orele 11.00 – 18.00
7. Băcănia Nea Bălan, situată pe strada Amurgului nr. 31, Popeşti Leordeni, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00-18.00. Pentru mai multe informaţii, doritorii pot apela şi numărul de telefon 021.314.23.15.

Hainele sunt preluate de cei de la DGASMB, sortate, spălate la 90 de grade cu detergent hipoalergenic pentru copii, apoi sunt călcate, iar ulterior ajung pe raftul magazinului din sediul Regina Elisabeta.

Condiţiile de acordare şi beneficiarii acestui proiect sunt familiile monoparentale care au unul sau mai mulţi copii, cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani. De asemenea, beneficiază şi famiile cu venituri sub 1.000 de lei pentru fiecare membru, dar şi cazurile sociale, aflate în evidenţa organizaţiilor neguvernamentale.

„Cei care doresc să aibă acces la acest magazin trebuie să depună o solicitare, prin e-mail la DGASMB, la adresa bebedebucurestiarehainute@dgas.ro, sau la telefon 0800.821. 218, indicând adresa, situaţia socială, vârsta copilului şi mărimea la hăinuţe. În urma înregistrării cererii, solicitanţii de hăinuţe vor fi contactaţi de către personalul DGASMB şi vor primi instrucţiunile pentru a ridica cutia cu articole cerute. Până acum, proiectul s-a bucurat de un real succes, peste 500 de copii trecând pragul sediului nostru, magazinul de unde părinţii pot alege pentru micuţi hăinuţele şi jucăriile potrivite vârstei lor”, mai spune Cosmina Simiean Nicolescu.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni