Povești despre naștere

Luptătoare mea de 33 de săptămâni! Și-a născut fetița prematur, în Italia: „Placenta mi s-a desprins și riscam să murim amândouă” | Demamici.ro

Luptătoare mea de 33 de săptămâni! Și-a născut fetița prematur, în Italia: „Placenta mi s-a desprins și riscam să murim amândouă.” O poveste de naștere pe care mămica a dorit s-o împărtășească sub masca anonimatului. Cititoarea noastră speră ca prin experiența sa cu final fericit să poată da curaj mămicilor care au trecut sau trec prin momente grele. După o sarcină grea, dusă mai mult prin spitale în trimestrul al treilea, mămica a născut prematur la 33 de săptămâni o fetiță. Ambele au fost la un pas de moarte după ce placenta i s-a dezlipit. Bătăile inimii fetiței au început să scadă îngrijorător. Medicii italieni au intervenit imediat și au reușit să salveze atât viața mamei, cât și a copilașului.

Deși născută prematur, micuța are astăzi 2 ani și 3 luni și este descrisă de mama ei ca fiind un „copil minunat, inteligent și vorbăreț”. Vă invităm că citiți povestea mămicii, așa cum am primit-o pe adresa redacției.

Luptătoare mea de 33 de săptămâni! Și-a născut fetița prematur, în Italia

„Îmi doresc să împărtășesc cu voi povestea mea pentru toate mămicile ce nasc prematur. Poate așa, prin povestea mea cu final fericit, capătă forță.

Am născut în Italia. La 30 de săptămâni mi s-a rupt apa. M-au internat și așa am dus sarcina până la 33 de săptămâni .Din săptămâna 30 de sarcină am fost atent monitorizată prin analize de urină, sânge și foarte multe ecografii. Mi s-a administrat tratament, tot în această săptămână, pentru maturizarea plămânilor copilului, bănuind că voi naștem prematur.

În săptamana 32 de sarcină am facut o hemoragie puternică, cu cheaguri cât pumnul. Doctorul la care am fost la prima mea ecografie la privat activa și în spital. Când l-am contactat a venit într-un suflet să mă viziteze încă de când am fost internată. Am trecut cu bine peste noaptea cu hemoragie. Sângerarea s-a oprit. Copilul era foarte bine, încă micuță, dar foarte bine așa că doctorii au decis să continui sarcina atent monitorizată.

Am fost avertizată că în caz de infecție sau contracții va trebui să nasc. Încă nu se știa cum voi naște: prin cezariană sau natural.

Luptătoare mea de 33 de săptămâni! Cezariană de urgență din cauza dezlipirii de placentă. Viața mamei și viața fetiței erau în pericol

Într-o seară de 30 septembrie, la ora 23:00 am fost pentru ultima dată să mi se facă testul non-stres, cel prin care erau monitorizate bătăile inimii bebelușului. Doctorii au constatat că fetița de la 150 puls pe minut a ajuns la 100, apoi la 50. Atunci medicii au hotărât să-mi facă cezariană de urgență.

La cezariană a participat doctorul care m-a susținut mereu și care nu avea nicio obligație față de mine. O mulțime de doctori, asistente, anestezistul mi-au fost alături. Placenta mi s-a desprins și riscam să murim și eu și fetița.

Fetița s-a născut perfect sănătoasă. Nu a avut nevoie de incubator și nici de suport mecanic pentru respirat. A fost micuță, dar a fost o luptătoare.

Fotografie din maternitate

La o săptămână fontanela posterioară s-a închis, iar la 6 luni a fost nevoie de o intervenție chirurgicală. Am fost devastată de durere, însă astăzi, la 2 ani și 3 luni este un copil minunat, inteligent și vorbăreț.

Vreau să spun că voi fi recunoscatoare toată viața mea întregului personal medical care m-a sprijinit în toată această perioadă. Mi-au fost ca o familie și m-au susținut psihic, fizic și moral. Mi-aș fi dorit din suflet să nasc acasă, în țara mea, dar nu știu dacă aș fi primit și eu și fetița mea același tratament ca aici. Mă doare să spun asta, dar ăsta e adevărul! Mămici, fiți puternice chiar dacă puii voștri se nasc prematur. Ei sunt niște luptători. Luptătoarea mea de 33 de săptămâni.”

FOTO PRINCIPALĂ SIMBOL

Fiecare experiență a nașterii este unică. Ea este relatată așa cum a fost percepută de mămica în cauză. Dacă sunt cititoare care au avut parte de o altfel de experiență în aceeași unitate medicală (sau alta), le invităm să își împărtășească poveștile.

Dacă doriți să vă împărtășiți povestea nașterii, sub toate aspectele, fie ele pozitive sau negative, ne puteți scrie pe adresa de e-mail demamici@gmail.com sau pe pagina de Facebook De mamici.

Tot aici puteți atașa și fotografii pe care doriți să le faceți publice. Nu există limită de cuvinte. Ne rezervăm dreptul de a selecta poveștile care urmează să fie publicate. Prin împărtășirea poveștii și publicarea ei, vă asumați veridicitatea celor relatate!

Vezi si: Două inimioare i-au bătut în burtică, însă doar unul dintre gemeni a trăit. Cristina a născut într-un spital privat din Bruxelles, cu un medic român | Demamici.ro

Vezi si: Naștere în Asse, Belgia. Alexandra și-a adus pe lume cei doi copii într-un spital de stat: „Am născut printre râsete și glume făcute pe seama soțului” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână