Laura Cosoi, despre slăbirea după sarcină: „Fii indulgentă cu tine, mămico! Nu te pedepsi, nu te înfometa. Corpul tău are nevoie de timp” | Demamici.ro

Laura Cosoi, despre slăbirea după sarcină: „Fii indulgentă cu tine, mămico!” Laura Cosoi a trecut prin două sarcini și, deși nu ar părea, actrița s-a confruntat și ea cu problema kilogramelor în plus.

Chiar dacă genetica a înzestrat-o cu o siluetă armonioasă, kilogramele acumulate pe durata sarcinii au urmărit-o aproape un an după ce a născut prima dată.

La cea de-a doua sarcină, lucrurile au stat ceva mai diferit. Laura Cosoi a mărturisit că burtica a fost ceva mai mică, iar kilogramele s-au topit în doar 3 luni.

Laura Cosoi, despre slăbirea după sarcină: „Fii indulgentă cu tine, mămico!”

Uneori, trebuie doar să îi acordăm timpul necesar corpului nostru, și nu să recurgem la măsuri drastice, mai spune vedeta.

Laura Cosoi, mesaj de încurajare pentru mămici: „Ai răbdare și încredere că trupul tău știe ce trebuie să facă”

Mămica a două fetițe, Laura Cosoi a vorbit despre kilogramele în plus din maternitate și cum a ales să își iubească noul corp și, mai ales, să îi acorde timpul necesar.
Ea le-a sfătuit pe toate mămicile să fie indulgente cu ele și, mai ales, să nu se mai compare cu alte femei.

Pentru ca multe femei m-au intrebat in ultima vreme ce am facut, cum am slabit dupa nastere, o sa-ti spun cum cred eu ca stau lucrurile de fapt! Mi se pare ca se pune o presiune mare si nedreapta pe femei sa arate impecabil imediat dupa nastere, cand important e sa fie ele si copiii bine. Uneori, chiar mamele se compara cu alte femei si ajung sa se supuna singure la regimuri draconice de slabit. In cazul meu, nu am facut ceva deosebit. Am sa notez regimul din aceasta perioada si il voi posta pe blog. Cat despre sarcini au fost destul de diferite. La Rita am luat mai multe kg, m-am si umflat, picioarele imi erau grele, am retinut apa, burtica era destul de maricica la final. Am revenit la kg de dinaintea sarcinii in 9 luni. La Vera lucrurile au stat diferit. Am luat mai putin kg, burtica era mai mica la final, chiar daca s-a vazut mai devreme, nu am retinut apa, nu m-am umflat deloc, am revenit la kg de dinainte in 3 luni. Asa ca tuturor mamicilor le spun: Fii indulgenta cu tine, mamico! Ai rabdare si incredere ca trupul tau stie ce trebuie sa faca. Nu te pedepsi, nu te infometa. Raporteaza-te la lucrurile cu adevarat importante, nu te lasa cuprinsa de superficialul ce ne inconjoara. Sarcina aduce multe modificari in corpul tau, dar, asa cum te implineste prin aducerea pe lume a unui copil, tot asa are si el nevoie de timp. Da-i acest timp! Si mai ales, nu te compara cu nimeni, pentru ca suntem diferiti, cu bagaje genetice diferite, dar fiecare unic, in felul sau! 🌴🥥🐚

Laura Cosoi a născut natural de două ori

Laura Cosoi a devenit mamă pentru a doua oară pe 15 august, la 20:00 fără 8 minute, când Vera a ales să vină pe lume pe cale naturală.

Actrița a născut-o natural și pe Rita, prima ei fetiță, și a dorit ca același lucru să se întâmple și la a doua naștere.

Chiar dacă Vera a fost mai mare decât Rita și în kilograme și în centimetri, nașterea în sine a fost mai ușoară.

Daca este sa fac o paralela, travaliul a fost mai greu decat cand s-a nascut Rita, dar nasterea in sine mai usoara. Vera a avut 3.360 g si 50 de cm, iar Rita 2.850 g si 49 de cm. Se spune ca aproape o jumatate de kg in plus la nastere face diferenta, dar mie nu mi s-a parut.

E un moment atat de incarcat de energie buna, emotii, adrenalina, credinta, rugaciune si binecuvantare incat te absoarbe. Toate celelalte par ganduri si griji pamantesti, care nu se potrivesc cu magia, cu miracolul nasterii, care e divin.

A fost o nastere foarte frumoasa si ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am trait in acea zi sfanta si pentru fetita blanda, luminoasa si solara pe care ne-a daruit-o. Vera a venit pe lume cu aceeasi pace si lumina cu care a venit si Rita! Cata binecuvantare!!!”, a spus Laura Cosoi pe blogul ei.

Vezi si: Laura Cosoi, în costum de baie, la 5 luni după ce-a devenit mămică a doua oară | Demamici.ro

Vezi si: Laura Cosoi despre a doua naștere naturală: „Travaliul a fost mai greu, dar nașterea în sine mai ușoară!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână