Laura Cosoi despre a doua naștere naturală: „Travaliul a fost mai greu, dar nașterea în sine mai ușoară!” | Demamici.ro

Laura Cosoi despre a doua naștere naturală: „Travaliul a fost mai greu, dar nașterea în sine mai ușoară!” Laura Cosoi a devenit mamă pentru a doua oară pe 15 august, la 20:00 fără 8 minute, când Vera a ales să vină pe lume pe cale naturală.

Actrița a născut natural și prima dată și iată că și acum, la cea de-a doua sarcină, totul a decurs bine și a putut să-și aducă pe lume fetița pe cale vaginală, așa cum și-a dorit.

Laura Cosoi a povestit pe blog experiența travaliului și a nașterii. Chiar dacă Vera a fost mai mare decât Rita și în kilograme și în centimetri, nașterea în sine a fost mai ușoară.

Laura Cosoi despre a doua naștere naturală: „Travaliul a fost mai greu, dar nașterea în sine mai ușoară!”

Laura Cosoi: „Daca este sa fac o paralela, travaliul a fost mai greu decat cand s-a nascut Rita, dar nasterea in sine mai usoara. Vera a avut 3.360 g si 50 de cm, iar Rita 2.850 g si 49 de cm. Se spune ca aproape o jumatate de kg in plus la nastere face diferenta, dar mie nu mi s-a parut.

E un moment atat de incarcat de energie buna, emotii, adrenalina, credinta, rugaciune si binecuvantare incat te absoarbe. Toate celelalte par ganduri si griji pamantesti, care nu se potrivesc cu magia, cu miracolul nasterii, care e divin.

A fost o nastere foarte frumoasa si ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am trait in acea zi sfanta si pentru fetita blanda, luminoasa si solara pe care ne-a daruit-o. Vera a venit pe lume cu aceeasi pace si lumina cu care a venit si Rita! Cata binecuvantare!!!”

Recuperarea a fost una extrem de rapidă. La doar două ore după naștere, Laura se putea ridica și mergea. „In spital am mai stat o zi, ca sa-i faca Verei toate examinarile necesare, desi la doua ore dupa ce am nascut, ma simteam atat de bine ca as fi fost in stare sa urc pe scena sa joc. Evident, m-am putut deplasa, m-am ridicat, am mancat si totul a revenit la normal. E unul dintre avantajele nasterii naturale!”

Cosmin, soțul Laurei, i-a fost alături, în ciuda restricțiilor. Bineînțeles că apropierea s-a produs virtual prin intermediul FaceTime, însă proaspăta mămică spune că a ajutat-o foarte mult faptul că partenerul său de viață a putut fi live alături de ea, chiar și prin intermediul calculatorului.

Laura Cosoi a încurajat întotdeauna nașterea naturală și le-a oferit și de această dată niște sfaturi prețioase femeilor care se pregătesc să devină mame: „In urma acestei experiente, pot spune ca in momentele acelea e important sa fii in conexiune cu corpul tau, sa nu-ti fie teama, sa ai incredere in tine si in copilul care vine pe lume.

E important si sa ai incredere in echipa de medici, pentru ca niciodata nu se stie ce se poate intampla. Si de asemenea, e sanatos sa fii deschis, flexibil si sa te astepti la orice, ca sa nu fii dezamagit apoi.”

Încă din primele clipe după naștere, Laura și-a ținut fetița la piept. S-au bucurat una de cealaltă în acea ora magică, atât de benefică pentru mamă și copil.

Vezi si: Laura Cosoi, mămică pentru a doua oară: „Suntem binecuvântați de Dumnezeu și iubiți” | Demamici.ro

Vezi si: Laura Cosoi, despre diversificare! Ce metode a aplicat cu fetita sa, Rita: „O hraneam si eu, dar o lasam si pe ea sa descopere hrana!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni