Mămici și tătici celebri

La mulți ani, Roua! Mezina lui Mihai Morar a împlinit 4 ani: „De 4 ani oceanul încape într-o picătură și lumea toată într-o creatură” | Demamici.ro

Mezina lui Mihai Morar a împlinit vârsta de 4 ani. Roua, cea mai mică fetiță a cuplului Mihai – Gabriela Morar, a avut parte de o petrecere desprinsă parcă din parcurile de aventură pentru copii.

„ROUALAND”, așa a intitulat tatăl Mihai Morar locația superbă în care fetița lui s-a distrat alături de familie și cei dragi, cu ocazia zilei sale de naștere. Micuța Roua s-a distrat pe cinste într-o locație superbă, în aer liber, amenajată cu corturi, baloane mari și spații de joacă.

Mezina lui Mihai Morar a împlinit 4 ani: „De 4 ani oceanul încape într-o picătură și lumea toată într-o creatură”

„DE 4 ANI, ROUA MORAR E PE DRUMUL EI! Din 24 iulie 2019, ora 9:24, minunile există! Să ne trăiască! #familiaMorar”, a scris prezentatorul de radio în dreptul imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Alături de Roua au stat nedezlipite surorile ei mai mari, gemenele Mara și Cezara.

Petrecerea a fost organizată până în cel mai mic detaliu și nu au lipsit nici măcar animatorii.

„Cel mai mult îmi place umorul ei, e foarte amuzantă”, a spus despre Roua, una dintre surorile ei.

„Și că e foarte drăguță”, a adăugat cealaltă geamănă.

Mămica Gabriela Morar a fost și ea emoționată alături de fetele ei și a privit-o cu mândrie pe mezina familiei, care parcă mai ieri făcea primii ei pași în viață.

„Îmi place că a venit la noi la momentul potrivit și ne-a demonstrat încă o dată că minunile există”, a mai spus, la petrecere, soția lui Mihai Morar.

Micuța Roua a trecut prin grele încercări în urmă cu un an, după ce a fost la un pas să rămână fără o bucată de plămân

În urmă cu un an, pe când Roua avea doar 3 ani, familia Morar trecea printr-o grea încercare. Mezina familiei a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, iar diagnosticul nu a fost deloc unul încurajator.

De la o banală amigdalită, în doar 4 zile, Roua a ajuns la un pas de a-și pierde o parte dintr-un plămân. Complicația pe care a făcut-o se numește pleurezie, cunoscută popular sub denumirea de „apă la plămâni”. Fetița de 3 ani a prezentatorului TV a avut nevoie de operație pentru a-i drena lichidul de la plămâni.

„Cred că de la moartea bunicilor mei nu am primit un mesaj mai dureros decât ăsta. Cum să-i spui unui copil de 3 ani, pentru prima dată într-un spital, că îl iei de lângă mama lui și îl urci pe masa de operație? Doamna anestezist a luat-o de mână după o noapte de perfuzii și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână. Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat, fără niciun telefon, fără nicio intervenție. Pacienta s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar.”, și-a început Mihai Morar primul episod din podcastul „Fain & Simplu”, cel în care dezvăluie o poveste extrem de personală pe care nici măcar apropiați ai familiei nu o cunoșteau.

„Neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele”

Roua a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se drena lichidul de la plămâni.

„Soția mea mi-a trimis un mesaj. Mi-a spus: „am vorbit acum cu medicii care o vor opera. Mi-au spus că dacă plămânul e necrozat îi voi scoate o parte din el.” Cred că de la moartea bunicilor mei nu am primit un mesaj mai dureros decât ăsta (…) Operația de drenare a lichidului de la plămâni reușise. Plămânul Rouăi nu apucase să se necrozeze, chiar dacă era blocat de o crustă formată în jurul său. Medicii ne-au spus că am venit la timp, dar bacteria pe care o luase Roua, cine știe de unde, de la cine, de pe ce, fusese atât de agresivă încât în 4 zile, dintr-un plămân perfect sănătos ajunsese să-l facă să nu mai funcționeze.

Zilele care au urmat operației nu au fost nici ele deloc ușoare. Recuperarea după o anestezie totală e complicată la un copil și nu e ușor să-i explici unui pui de om de ce trebuie să trăiască cu un tub de drenaj care îi iese din torace. Inițial echipa medicală ne anunțase că Roua trebuie să stea 3 zile la terapie intensivă, dar Roua a ieșit după o singură zi. Eram pregătiți pentru orice.

Vreau să mă înclin în fața personalului medical. Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat. Fără niciun telefon, fără nicio intervenție. Pacienta s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar. Nimeni nu știa cine e când ambulanța a dus-o la Marie Curie. Știu că e la modă să dărâmi sistemul de sănătate, și așa șubred, dar în sistemul de stat există oaze de umanitate, cum e locul ăsta în care a nimerit fiica mea.”, a mai povestit Mihai Morar în podcastul lui.

Vezi și: „Ultimul clopoțel al gimnaziului”. Mihai Morar are din toamnă fete liceence. Mara și Cezara au absolvit clasa a opta: „Înlăcrimați de fericire și recunoștință” | Demamici.ro

Vezi și: Fiica lui Mihai Morar, operată după ce a făcut pleurezie („apă la plămâni”): „Mi-au spus că dacă plămânul e necrozat îi voi scoate o parte din el” VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Mihai Morar, scrisoare emotionanta pentru gemenele sale: „Copiii sunt umerii nostri, nu povara de pe ei!”| Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni