La ce ora culcam copilul seara. Studiu demonstrat: copii mai sanatosi si mamici mai fericite, cu acest program de somn | Demamici.ro

La ce ora culcam copilul seara astfel incat sa aiba parte de cea mai buna odihna, necesara dezvoltarii lui? O intrebare pe care cu siguranta ti-ai adresat-o si tu. Insa, cheful de joaca al copilului si corvoada prin care treci de fiecare data cand vrei sa il adormi, te-au facut sa renunti la orice fel de program strict.

Un studiu, care a analizat un esantion de 3600 de copii pana la varsta de 9 ani, a concluzionat ca, daca ne culcam mai devreme copiii, vor creste mult mai sanatosi. In plus, un program de somn fix ajuta si la sanatatea mentala a mamicii.

La ce ora ne culcam copilul seara. Cat de devreme inseamana „devreme”

Studiul realizat de Institutul Murdoch din Australia a concluzionat urmatoarele: cu cat mai devreme, cu atat mai bine. Avantaje? O sanatate mai buna a copilului, dar si o stare de spirit mai buna a parintilor.
Specialistii au sugerat ca ora de culcare sa aiba loc pana la ora 20:30. Desi pare extrem de devreme pentru multi parinti, multi dintre cei ce au incercat acest program s-au declarat multumiti.

„Chiar daca de multe ori suntem nevoiti sa renuntam la anumite activitati, pe care obisnuiam sa le facem seara, prefer ca plimbarile in parc sa fie mai scurte, decat sa sacrific noul orar de somn”, spune o mamica.

Studiul a analizat familiile cu copii cu varste cuprinse intre 2-9 ani. Specialistii recomanda sa stabilim la ce ora ne culcam copilul seara atunci cand copilul este mic, astfel incat, obiceiul sa devina mai usor de asimilat si pus in practica.

Un alt studiu publicat in 2016 a aratat alte beneficii care vin la pachet, atunci cand ora de culcare are loc devreme. Astfel, s-a demonstrat ca prescolarii care merg devreme la culcare au sanse reduse de a dezvolta obezitate, iar abilitatile lor cognitive sunt mult mai bune.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână