La 16 ani Cristina cantarea sub 25 kg si era albastra din cap pana in picioare. Povestea fetei de langa Roman | Demamici.ro

Este vorba despre fata albastră, care la 16 ani cântărea sub 25 de kilograme și era bolnavă de inimă.

Viața Cristinei s-a schimbat la 180 de grade atunci când o româncă naturalizată în America și-a vizitat satul copilăriei în 2011.

Acolo a auzit că trăiește o fată albastră din cauza unei boli de inimă. A mers să vadă copila și să o pozeze, iar imaginea avea să i-o arate Ginei Buliga, fotograf. De acolo totul a luat amploare.

Buliga a mers la Alex Popa, de la Asociatia „Inima Copiilor”, întrebându-l ce e de făcut. Fetița nu arată deloc bine atunci. La 16 ani era bolnavă de inimă, cântărea sub 25 de kilograme si era cărată unde era nevoie.

Cristina era plimbată intr-un căruț de butelii. Nu avea prieteni, nu vorbea și nu mai putea merge de trei ani fiindcă oasele îi anchilozaseră, iar ligamentele i s-au scurtat. Era pe punctul de a muri.

În acest fel a găsit-o doctorul Cîrstoveanu, în octombrie 2011, când a ajuns la Butnărești, langa Roman.

„Când am ajuns acolo, părea o casă plina de viata, mama Cristinei trebăluia prin casă, 6-7 frați erau prin curte, unul dormea în cabina tractorului. Cristina era în casă, stătea pe un recamier cu genunchii la piept…. era albastră sărăcuța.

Lânga ea, era un casetofon cu casete. Ea își învăța frații să vorbească și să citească. Ne-am prezentat, am spus cam ce doream, că am vrea să o ajutam, dar a fost foarte foarte greu să o convingem. Până la urmă, îmi aduc aminte că au ieșit toți afară și am rămas cu ea.

I-am promis că nu glumesc și că o să o ducem să se facă bine. Probabil fuseseră multe promisiuni și consulturi pe la spitale și realmente se simțea rău și nu mai avea încredere”, a spus dr. Cîrstoveanu, potrivit hotnews.ro.

Cristina a fost adusă la București pentru analize și investigații, doar că era o problemă: avea nevoie de însoțitor permanent, iar mama ei nu-i putea fi alături, fiindcă acasă mai avea șase copii.

Astfel Violeta Bobeică, voluntar al asociației Inima Copiilor și cursant – la acel moment, a decis să o găzduiască și să se ocupe de tot ce înseamnă controale și internări pentru fetiță.

„A fost o mare bucurie să vrea să trăiască, să mă lase să mă uit, să spună: Bine, vă cred, merg cu voi”, spune doctorul Cătălin Cîrstoveanu.

Cristina a fost supusă unei operații de corecție a malformației cardiace, efectuată de către doctorul Eugen Săndica, unde își schimbase culoarea. Nu mai era albastră, ci roz, fiind cel mai bun semn.

Cristina a reușit să învingă. De șase ani, merge, vorbește și râde: „Oamenilor din sat le-a fost greu să creadă că e aceeași persoană.

Copilul ghemuit, cianotic, care nu vorbea și nu mergea, plimbat cu căruțul de butelii prin sat e acum fata asta blondă, care râde, vorbește și calcă singură.. Nu se poate, sigur e vreo soră mai mică de-a ei”, a spus Alex Popa.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni