Educație

Jos pălăria! Licean din Ploiești, medaliat olimpic, acceptat de prestigioasa Universitate Harvard | Demamici.ro

Jos pălăria! Licean din Ploiești, medaliat olimpic, acceptat de prestigioasa Universitate Harvard. Un licean de clasa a XII-a din Ploiești a fost acceptat de celebra Universitate Harvard, una dintre cele mai bune universități din lume.

Rareș Avram este elev la liceu, într-o clasă cu profil matematică-informatică și a fost medaliat olimpic în repetate rânduri în anii de liceu. Astăzi, el este unul din cei doi români acceptați anul acesta de Harvard, considerată a treia cea mai bună universitate din lume.

Licean din Ploiești, medaliat olimpic, acceptat de prestigioasa Universitate Harvard

„Rareş Avram a fost pasionat de informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica. A participat la 6 ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obţinând mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanţii României la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut medalia de argint la Informatică şi medalia de bronz la disciplinele Matematică şi Fizică.

A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, cu care a obţinut numeroase premii la campionatul naţional de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare”, a precizat ISJ Prahova.

Potrivit Inspectoratului Școlar Prahova, 10.000 de candidaţi au depus aplicaţii la universitatea din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii, însă doar 747 au fost admişi. Unul dintre ei este Rareș Avram, cel care alături de alt elev român, vor începe cursurile la Harvard din toamnă.

Dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de ţări ale lumii, potrivit QS World University Rankings 2021. Totodată, Universitatea Harvard este cotată pe primul loc în ceea ce priveşte reputaţia în rândul angajatorilor.

Vezi si: Copil geniu la doar 9 ani. El este baietelul care in decembrie va absolvi facultatea | Demamici.ro

Vezi si: Andrei, abandonat de părinți, își vinde tablourile ca să-și cumpere ghete și haine de iarnă: „Voi oferi picturi, să nu creadă că cerșesc” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

7 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni