Featured

Interzis în sarcină. Activități de evitat când ești însărcinată | Demamici.ro

Interzis în sarcină. Dacă te numeri printre norocoasele care nu au probleme majore în sarcină și ai o stare generală bună, e important să-ți aduci aminte și că unele lucruri nu mai pot fi făcute așa cum le făceai odată.

Pe măsură ce sarcina avansează, este recomandat să eviți anumite activități care ar putea să îți pună în pericol fătul.

Activitățile care pot duce la traumatisme în zona abdomenului sau cele care îți pot declanșa o naștere prematură sunt interzise în sarcină.

Interzis în sarcină. Lista activităților în aer liber

Parcul de distracții: dacă vei ajunge cu familia într-un astfel de parc, nu-ți rămâne decât să fii un simplu spectator. Toboganele, opririle sau pornirile bruște, dar și activitățile la înălțime îți pot afecta serios sarcina și bebelușul.

Echitație: centrul de greutate al unei gravide se schimbă, iar acest lucru poate duce la accidentări. Un alt risc îl prezintă interacțiunea cu calul, care poate avea reacții neașteptate și riști chiar să fii lovită. Astfel de incidente pot duce la provocarea unui avort spontan, naștere prematură sau chiar nașterea unui copil mort.

Exercițiile fizice: dacă jogging-ul nu se afla pe lista activităților tale preferate înainte de a rămâne însărcinată, nu e cazul să te apuci acum. Dacă o practicai constant și înainte, poți continua să alergi, însă cu moderație.

Aerobicul poate fi practicat, însă cu precauție și eventual alege un set de exerciții recomandate pentru gravide.

Vezi și: Exercitii pentru relaxare si indreptarea posturii in sarcina VIDEO 

Sporturi de contact: baschetul, handbalul sau hocheiul te expun unui mare risc interzis în sarcină, prin prisma loviturilor care pot apărea.

Sporturile cu placa: snowboarding-ul, surfing-ul, chiar și schiatul, implică mult echilibru, iar odată cu schimbarea centrului tău de greutate, riști să ai parte de accidentări.

Ciclism: dacă ești pasionată de ciclism poți continua cu acest sport până în trimestrul al doilea de sarcină. Mai târziu, și această activitate devine extrem de periculoasă pentru femeile gravide.

Simptome care te trimit de urgență la medic

Dacă ai practicat una dintre activitățile menționate mai sus, deși este interzis în sarcină, iată când este cazul să te îngrijorezi și să te prezinți imediat la medic:

Vezi si: Cistita in sarcina: cum o recunosti si cum se trateaza | Demamici.ro

Vezi si: Durerea de ligament rotund in sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni