Imi alaptam copilul si ma uitam pe telefon. Devenise o rutina, pana intr-o zi… | Demamici.ro

Imi alaptam copilul si ma uitam pe telefon. Devenise o rutina, pana intr-o zi… E atat de usor sa te lasi prins intr-o rutina care iti solicita non-stop atentia. Televizorul, tableta, telefonul, ecrane care iti furnizeaza un cumul de informatii mai mult sau mai putin utile.

Fie ca lasi televizorul deschis si il auzi acolo, pe fundal, in timp ce tu faci alte activitati, fie ca te uiti la telefon din cateva in cateva minute, dependenta de tehnologie iti poate fura clipe importante pe care ai putea sa le petreci in sanul familiei.

Fara sa iti dai seama, atentia ta incepe sa se focuseze din ce in ce mai mult in online. Tehnologia ocupa o mare parte din vietile noastre, insa din cand in cand putem face cate un exercitiu de detoxifiere a creierului.

Imi alaptam copilul si ma uitam pe telefon. Devenise o rutina, pana intr-o zi…

„Astazi imi alaptam fetita cand am simtit vibratia telefonului.

As fi putut sa verific e-mailul.
As fi putut sa ma uit la mesajele pe care nu apucasem se le vad inca.
As fi putut sa dau scroll, sa vad postarile de pe Facebook.

In schimb, am inchis ochii. Am renuntat la orice „zgomot” din online si m-am conectat la prezent, la timpul petrecut cu fiica mea. I-am luat manutele si i le-am strans la piept. Am ascultat fiecare inghititura. Am simtit caldura corpusorului mic care se ghemuia langa mine.

Intr-o zi, ea va creste si nu voi mai avea parte de clipele astea. E atat de usor sa te lasi prins intr-o rutina. Vrei sa fii multitasking, sa fii eficienta, sa fructifici la maximum timpul. Nu realizezi pe moment ca incercand sa faci multe lucruri in acelasi timp, pierzi momente frumoase care nu se vor mai intoarce. Vei avea mai putin timp pentru tine si pentru bebelusul tau.

Vezi si: Tine-ti copilasul la piept, cand toti iti spun sa nu-l mai alinti atat! | Demamici.ro

Asa ca, am luat o decizie. Cand imi alaptez fetita, imi umplu rezerva de energie. O hranesc in liniste si ma bucur la maximum de clipele care intr-o zi se vor termina si de care imi va fi atat de dor. In loc sa privesc in telefon, imi privesc minunea. Ma uit cu atentie la trasaturile ei perfecte care se schimba de la zi la zi.

Nu voi mai lasa alte ocupatii sa-mi rapeasca timpul petrecut cu fetita mea. Momentele in care alaptez sunt momentele in care „imi fac plinul” de liniste si iubire. Tu cum iti incarci bateriile, ca mama?

Vezi si: Tinutul in brate nu-i face pe copii alintati, ci sanatosi! Mamici, oferiti cat mai multa afectiune micutilor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni