Ianis a murit la 7 anisori in spitalul din Pascani: „Medicul statea nepasator!” | Demamici.ro

Ianis a murit la 7 anisori in spitalul din Pascani: „Medicul statea nepasator!” Ianis Iulian Mahu a implinit 7 anisori in urma cu doua saptamani. Baietelul si-a serbat ziua de nastere, inconjurat de parinti si de toti cei care il iubeau.

Si-a dorit mult un catelus, un prieten necuvantator, pe care l-a primit. Sufletul i s-a umplut de bucurie, insa fericirea lui s-a sfarsit dupa cateva zile. Lui Ianis i-a aparut pe corp o eruptie, iar parintii l-au dus la control la medicul de familie.

Erau convinsi ca este varicela, o boala a copilariei. Medicul de familie din Pascani a spus ca este varicela si i-a prescris copilului tratament cu Nurofen si Paracetamol, sirop, pentru febra. Asta a fost duminica. Pana marti Ianis s-a simtit bine. A fost vioi. Miercuri, insa, dupa ce a mancat i s-a facut rau si a vomitat.

„În după-amiaza zilei de joi, în decurs de o oră până am ajuns noi la spital, a început să se învineţească în zona bubiţelor. Apoi s-a învineţit şi la faţă, şi pe buze”, a spus Adrian Popoaia, tatal adoptiv al copilului.

Ianis a murit la 7 anisori in spitalul din Pascani: „Medicul statea nepasator!”

Familia a sunat la 112, explicand la dispecerat toate simptomele. Ambulanta a facut un kilometru in 17 minute. A venit la urgenta cu girofarurile stinse si a oprit la culoarea rosie a semaforului.

„Aşa li s-a transmis, că nu e o urgenţă. Înregistra­rea poate dovedi cât de disperaţi eram la telefon. Între timp, Ianis era aproape inconştient, şi a fost pus la oxigen”, spune Adrian Popoaia.

Cand au ajuns la Spitalul de Urgente Pascani, de la UPU, au fost directionati la etajul 5, la pediatrie. Acolo, parintii au asteptat minute in sir pe hol sa vina medicul de garda. Ianis era intubat. Cand a venit doctorul, copilul a fost bagat intr-o camera din care lipsea aparatura necesara.

„Un domn foarte în vârstă, domnul Vasiliu (Vasile Vasiliu, medic primar – n.r.) cu incompetenţă şi cu nepăsare totală, nu a preluat cazul cum trebuie.

Am şi o filmare cum stătea departe de pătuţ, el fiind intubat, având mască de oxigen pe faţă, şi medicul stătea nepăsător. L-a băgat într-o cameră unde nu aveau aparatură absolut deloc”, a declarat tatal adoptiv al lui Ianis, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Medicii au decis sa-i puna o perfuzie si i-au dat o pastila. La 10 minute, copilul si-a pierdut cunostinta si a fost nevoie sa fie resuscitat, insa aparatura necesara nu era la indemana.

Ianis a murit la 7 anisori in spitalul din Pascani. Defibrilatorul a fost carat pe brate 5 etaje, in 40 de minute

„L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui, cum se vede şi în filmare”, a mai spus Adria Popoaia.

In acea seara a fost declarat decesul. Familia nu stie nici acum care a fost cauza mortii copilului lor.

„Prin bănuială, au spus ei o denumire, ceva de un meningococ, un microb în sânge care a dus ca sângele să-i inunde plămânii. A eliminat pe trahee peste 700 ml de sânge”, a mai adăugat tatăl.

Cazul a ajuns şi la DSP Iaşi. „Copilul a decedat în scurt timp, şi din această cauză este la IML, ca să i se facă autopsia. Mâine (astăzi – n.r) vom lua şi noi probe, iar rezultatele vor fi gata cel târziu mâine. Acolo există suspiciunea de meningită meningococică mai mult decât varicelă. A avut şi o erupţie”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână